- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi categorii de salariaţi din România vor putea ieşi la pensie mai devreme de anul viitor. Vor putea ieşi la pensie chiar şi la 40 de ani

25 Nov, 14:56 • Andrei Alina
LEGE nr. 263 privind sistemul unitar de pensii publice a fost modificată şi noi categorii de salariaţi vor putea ieşi la pensie mai devreme de anul viitor. Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, şi trimisă spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.
Noi categorii de salariaţi din România vor putea ieşi la pensie mai devreme de anul viitor. Vor putea ieşi la pensie chiar şi la 40 de ani
Încă o categorie de salariaţi din România va ieşi la pensie mai repede, chiar şi de la 40 de ani. Legea a fost votată în Parlament.

Proiectul de lege adoptat de deputaţi modifică LEGE nr. 263 privind sistemul unitar de pensii publice în sensul introducerii dansatorilor şi soliştilor de balet pe lista persoanelor care pot ieşi la pensie mai devreme.

Dansatorii şi soliştii de balet se alătură acrobaţilor, jonglerilor, clovnilor, călăreţilor de circ, drepsorilor de animale sălbatice de la circ, soliştilor de operă şi operetă, instrumentiştilor şi cascadorilor.

Citeşte şi: Seniorii cu pensii de până la 3.000 de lei vor primi ajutoare suplimentare, pe lângă majorările de pensii! Anunț de ultimă oră de la ministrul Muncii

 

În ce condiţii vor putea ieşi la pensie mai devreme balerinii şi dansatorii

Aceşti angajaţi fac parte din categoria persoanelor a căror vârstă standard de pensionare poate fi redusă până la 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi. Condiţia este ca aceştia să fi activat, respectiv cotizat cel puțin 20 de ani în locuri de muncă din domeniul artistic, pentru care reducerea vârstei standard de pensionare este de 15 ani.