- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Pensie egală cu 16 salarii minime pe economie! Cine este persoana care a primit suma uriașă

15 Feb, 09:35 • Stefan Simion
Un cetățean a primit o pensie uriașă! Suma primită este egală cu 16 salarii minime pe economie. Iată cine se află în spatele acestui noroc.
Pensie egală cu 16 salarii minime pe economie! Cine este persoana care a primit suma uriașă

O pensie uriașă a fost acordată în luna februarie în județul Alba! Conform antena3.ro, suma este egală cu 16 salarii minime pe economie.

Luna februarie a fost una norocoasă pentru un pensionar din județul Alba. Acesta a primit cea mai mare sumă înregistrată în perioada menționată, care depășește suma de 50.000 lei. Mai exact, valoarea banilor primiți de pensionar sunt echivalenți pentru cel puțin 44 de pensii minime, totul într-o singură lună!

Cine a primit pensia uriașă

Persoana care a beneficiat de valoarea uriașă acordată pentru pensia specială este un fost magistrat care locuiește în județul Alba. Acest lucru nu este de mirare. Datele oferite de Casa Județeană de Pensii Alba arată că pensionarii care primesc sume mai mari de 10.000 lei, în majoritatea cazurilor, sunt foști magistrați. În schimbi, aproape 21.000 de oameni primesc valoarea minimă pentru pensii, mai exact, 1.125 lei/lună.

Dezechilibrele din felul în care se acordă pensiile în județul Alba nu sunt greu de identificat. Diferența dintre valoarea acordată oamenilor de rând și foștilor magistrați este una imensă, în ciuda faptului că toți dintre aceștia au contribuit la stat și și-au îndeplinit datoriile.

Vezi și: Pensie anticipată 2023. Ce condiţii trebuie să îndeplineşti dacă vrei să te pensionezi înainte de împlinirea vârstei standard

108 pensionari care primesc pensie specială de peste 10.000 lei au fost înregistrați în județul Alba. Pe de altă parte, 20.932 persoane trebuie să se descurce cu ajutorul minim.

pensie
pensie

Pensiile la nivel național

La nivel național, situația este la fel de nefericită. 1,14 milioane de pensionari sunt condiționați să supraviețuiască cu 1.125 lei/lună. Nu este de mirare că autoritățile s-au sesizat și au decis să facă o schimbare. De la 1 ianuarie, pensiile au crescut cu 1,25% pentru persoanele care primesc sume mult prea mici.

Pensionarii a căror venit este mai mic de 3.000 lei vor primi mai multe ajutoare, de două ori pe an, acordate sub forma unor bani. La fel de bine, oamenii care au pensia de până în 1500 lei, vor beneficia de 1000 de lei în plus. La pensiile care valorează între 1501 și 2.000 lei se adaugă suma de 800. În schimb, pentru pensiile cuprinse între 2.000 și 3.000 lei, ajutorul este estimat la 600.

Citește și: Minerii şi angajaţii din termocentrale vor să iasă la pensie după 20 de ani de muncă. „Stop genocidului social!”

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult