- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Percheziții de amploare la mai multe benzinării! Cum erau păcăliți românii

11 May, 11:43 • Bumbeneci Diana
Percheziții la benzinării deținute de o mare companie din România. Filiera bonurilor fiscale vândute pentru 5-10% comision.
Percheziții de amploare la mai multe benzinării! Cum erau păcăliți românii

Percheziții în România! Polițiști din IPJ Alba au efectuat miercuri 35 de percheziții în cadrul unui dosar penal care vizează fapte de evaziune fiscală. Din primele verificări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, mai mulți angajați ai unei societăți comerciale care comercializează carburanți ar fi eliberat în favoarea unor societăți comerciale bonuri fiscale care atestau achiziții de carburant, cu toate că vânzările ar fi fost efectuate altor persoane.

Percheziții la benzinării

Ai mai putea citi: Au fost anunțați românii care primesc noi sume de bani până pe 31 mai. Ce au INTERZIS

Ulterior, bonurile fiscale și facturile aferente acestora ar fi fost înregistrate în contabilitățile societăților comerciale ca și cheltuieli, în scopul sustragerii de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului consolidat al statului. Se pare că, în schimbul bonurilor fiscale, angajații stațiilor de carburant ar fi perceput sume de bani, respectiv procente cuprinse între 5 și 10% din valoarea acestora”, se precizează într-un comunicat al IPJ Alba.

Percheziții
Percheziții

Benzinăriile vizate sunt, potrivit unor surse neoficiale, administrate de Mol Romania.Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate documente și alte bunuri utile anchetei, în vederea completării probatoriului. La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost audiate, în calitate de martor, 12 persoane. Momentan nu a fost anunțat un prejudiciu.

„Acțiunea polițiștilor de investigare a criminalității economice a fost sprijinită de polițiști din cadrul serviciilor de investigații criminale, ordine publică, arme, explozivi, substanțe periculoase, pentru acțiuni speciale, de polițiști din cadrul polițiilor municipale Alba Iulia, Aiud și Blaj, de polițiști de la polițiile orășenești Teiuș și Câmpeni, de polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia și de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba”, mai este anunțat în comunicatul autorităților.

Ai mai putea citi: Schimbări istorice în România! Sunt anunțate concedieri pe bandă rulantă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult