- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Schimbări istorice în România! Sunt anunțate concedieri pe bandă rulantă

11 May, 11:22 • Stefan Simion
Guvernul are în plan mai multe soluții rapide pentru a reduce gaura din buget. Sunt anunțate concedieri.
Schimbări istorice în România! Sunt anunțate concedieri pe bandă rulantă

Guvernul

ar avea ca plan principal să renunţe la jumătate dintre cei 900 de consilieri pentru a acoperi gaura din buget. Măsura ar duce la o ecomomie de 5,2 miliarde de lei. Deficitul este însă mult mai mare: de peste 20 de miliarde.

Guvernul trebuie să apeleze la concedieri

O mare măsură din ordonanța austerității face referire directă la reducerea numărului de consilieri personali pe care îi au premierul, vicepremierul, dar și miniștrii. Surse guvernamentale spun că numărul total al acestora ar ajunge la 900, număr care se va înjumătăți, mai exact va ajunge la 450-500 de consilieri.

Astfel, din cei 18 consilieri pe care îi are în prezent prim-ministrul Nicolae Ciucă, vor rămâne doar 9.

De asemenea, pentru vicepremier vor rămâne doar 6 consilieri în loc de 12, iar miniștrilor le vor reveni câte 4 consilieri personali.

Ai mai putea citi: Au fost anunțați românii care primesc noi sume de bani până pe 31 mai. Ce au INTERZIS

 Concedieri
Concedieri

De exemplu, din cei 6 consilieri personali pe care îi are ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, vor rămâne doar 4.

Ministrul Agriculturii Petre Daea, va rămâne de asemenea cu 4 consilieri, din 8 pe care ii are în prezent.

La ora actuală, 5.800 de lei net are un consilier de ministru, iar cel al premierul ajunge la un salariu de 9.700 de lei net, pe lună. În acest sens, prin măsura luată de Guvern, ar exista mai mulți bani puși pentru a acoperi gaura bugetară.

Cu toate acestea însă, conform mult așteptatei Ordonanțe de Urgență a Guvernului, suma economisită după aplicarea tuturor măsurilor va ajunge la 5,2 miliarde de lei, asta după ce am văzut că unele dintre cele mai importante măsuri au fost ignorate, precum cumulul pensiei cu salariu, înghețarea salariilor, dar și înghețarea angajărilor la stat.

Ordonanța austerității urmează să ajungă vineri pe masă discuțiilor din cadrul Guvernului.

Te mai poate interesa în acest context și: Este nevoie de forță de muncă! 20.000 de joburi noi pentru români, iar salariile sunt foarte bune!

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult