- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Percheziții DNA la SMURD București și Ilfov. Prejudiciu de aproape 5 milioane de euro din mentenanța aeronavelor

21 Jun, 12:37 • Lupu Alexandra
DNA a descins la SMURD București și Ilfov. Se fac verificări privind mentenanța unor aparate de zbor.
Percheziții DNA la SMURD București și Ilfov. Prejudiciu de aproape 5 milioane de euro din mentenanța aeronavelor

Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale de Anticorupție (DNA) desfășoară o anchetă la SMURD București și Ilfov, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019-2023, informează stiripesurse.ro. Prin reparații fictive, s-a adus un prejudiciu de aproape 5 milioane de euro.

Anchetă la SMURD București și Ilfov

Procurorii militari din cadrul DNA desfășoară ancheta momentului. Se fac verificări în ceea ce privește mentenanța unor aparate de zbor, care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale SMURD. Primele informații arată că prejudiciul cauzat este estimat, la acest moment, la suma uriașă de 23.200.000 lei.

Vezi și: Recomandările lui Raed Arafat în cazul unei pene masive de curent în România. Perspectiva blackout-ului a creat isterie în rândul românilor: generatoarele s-au vândut ca pâinea caldă

„Procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada 2019-2023, în legătură cu efectuarea și decontarea unor lucrări de reparații/mentenanță a unor aeronave care asigură suportul aerian pentru structurile Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv misiuni aeromedicale S.M.U.R.D., prejudiciul cauzat fiind estimat, la acest moment, la suma de aproximativ 23.200.000 lei”, informează DNA.

SMURD
SMURD

Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 30 de percheziții în București și Ilfov. 14 se realizează la sediile a trei instituții publice, iar restul la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane fizice. Procurorii militari în cauză beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

„În cursul zilei de 21 iunie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate 30 percheziții pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care 14 se realizează la sediile a trei instituții publice, restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii militari beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arată în comunicatul DNA.

Vezi și: Raed Arafat, premiat de Klaus Iohannis cu „Steaua României”. „Am fost extrem de onorat!”