- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 1.600 de locuri disponibile la școlile de agenți de poliție din România. Calendarul probelor

24 Apr, 19:01 • Bumbeneci Diana
Vești bune pentru români. Oportunități de carieră în domeniul poliției sunt disponibile pentru peste 1.600 de aspiranți la cele două școli de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina și „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca.
Peste 1.600 de locuri disponibile la școlile de agenți de poliție din România. Calendarul probelor

Sesiunea de admitere pentru aceste 1.340 de locuri la Școala de la Câmpina și cele 300 de locuri la Cluj-Napoca se va desfășura în perioada aprilie – iulie.

Peste 1.600 de locuri disponibile la școlile de agenți de poliție din România

Conform unui comunicat recent al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), procedura de înscriere necesită completarea cererilor-tip și, după caz, furnizarea consimțământului pentru solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar, exclusiv în format electronic, în intervalul 24 aprilie – 14 mai, inclusiv în zilele de weekend.

Unitățile de recrutare vor publica pe site-ul oficial adresele de e-mail destinate transmiterii cererilor-tip de înscriere.

Candidații pot opta pentru înscrierea la doar una dintre școlile postliceale de poliție.

Pentru întocmirea dosarelor de recrutare, candidații trebuie să depună documentele solicitate până la data de 21 mai.

Admitere Poliție 2023
Admitere Poliție 

Lista cu unitățile de recrutare este disponibilă online la adresa – https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale.

După încheierea perioadei de recrutare, sunt planificate mai multe etape de evaluare, inclusiv evaluarea psihologică, proba de evaluare a performanței fizice și proba de evaluare a cunoștințelor, urmată de examinarea medicală a candidaților.

Proba de evaluare a performanței fizice va avea loc între 25 și 31 mai, indiferent de locația aleasă de candidat, în centrele zonale de selecție.

Proba de evaluare a cunoștințelor va fi susținută la unitățile de învățământ pentru care candidații și-au exprimat opțiunea, doar cei care au trecut de proba de evaluare a performanței fizice fiind eligibili.

Candidații care au trecut proba de evaluare a performanței fizice vor susține proba de evaluare a cunoștințelor la data de 15 iunie, iar rezultatele vor fi publicate pe site-ul oficial al unității de învățământ pentru care s-au înscris, până la data de 16 iunie.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă care acoperă diverse discipline, inclusiv limba română, limbă străină, legislație specifică Ministerului Afacerilor Interne, instituții politice ale statului, educație civică și cetățenească, exerciții de analiză și sinteză și exerciții de raționament logic.

Examinarea medicală se va desfășura în ordinea descrescătoare a notelor finale, în perioada 19 iunie – 12 iulie.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afișate la sediul unităților de învățământ și publicate pe site-ul oficial al acestora până la data de 19 iulie.

Citește și: România poate ajunge „poarta” spațiului European. Ciolacu și Grindeanu încep negocieri istorice în Qatar

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult