- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 20.000 de apartamente din București vor rămâne fără apă caldă. Sunt anunțate noi lucrări la rețeaua de termoficare. Zonele care vor fi afectate

30 Jun, 21:17 • Lupu Alexandra
Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă începând de luni. Iată lista cartierelor care vor fi afectate.
Peste 20.000 de apartamente din București vor rămâne fără apă caldă. Sunt anunțate noi lucrări la rețeaua de termoficare. Zonele care vor fi afectate

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunţat că va efectua lucrări de înlocuire și reparații pe  conductele din reţeaua primară în zone din toate sectoarele din București. Sute de blocuri vor rămâne temporar fără apă caldă, relatează antena3.ro. Totul se va întâmpla începând de luni.

Sute de blocuri din București rămân fără apă caldă

Compania Municipală Termoenergetică Bucureşti atrage atenţia că finalizarea lucrărilor depinde de complexitatea lor. Conform companiei, vor fi făcute următoarele intervenții și vor fi afectate următoarele zone:

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Încep lucrările în Parcul Lacul Morii. Investiție de 30 milioane de euro în Capitală. Cum va arăta parcul

  1. Conducta Magistralei Grivița, între Podul Grant și strada Caraiman din Sectorul 1. Intervențiile sunt impuse de finalizarea unor lucrări de primă urgență deja executate. Pentru aproximativ 25 de blocuri va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1981, această porțiune de rețea având peste 40 de ani de funcționare.
  2. Lucrări de înlocuire a conductei în zona Gării de Nord din Sectorul 1. Se vor executa lucrări de înlocuire a aproximativ 70 de metri de conductă. Pentru aproximativ 40 de blocuri va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1965, această porțiune de rețea având aproape 60 de ani de funcționare.
  3. Magistrala 1 Sud – în zona străzilor Dumitru Slugeru și Heliade între Vii din Sectorul 2, unde se continuă lucrările de înlocuire a rețelei primare. În prima etapă au fost deja înlocuiți aproximativ 25 de metri de conductă cu același diametru. În perioada cuprinsă între 30 iunie și 17 iulie se vor înlocui încă 100 de metri de conductă, acesta fiind motivul pentru care a fost sistată furnizarea apei calde pentru aproximativ 100 de blocuri. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1988, această porțiune de rețea având 35 de ani de funcționare.
  4. Lucrări de reparații pe Magistrala 2 Sud, în zona străzilor Calea Vitan și Mihai Bravu din Sectorul 3. Lucrările sunt impuse în primul rând de surparea deosebit de gravă a galeriei de termoficare prin ruperea plăcilor ce acoperă galeria pe Șoseaua Mihai Bravu, în apropierea intersecției cu Calea Vitan. În prezent, zona este împrejmuită și circulația restricționată. Pentru aproximativ 125 de blocuri din această zonă va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 4 și 13 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1975, această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.
  5. Conductă în zona străzii Reșița din Sectorul 4, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 165 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1976 această porțiune de rețea având aproape 50 de ani de funcționare.
  6. Conductă în zona Calea 13 Septembrie din Sectorul 5, unde se vor înlocui aproximativ 20 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 48 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie, ora 23.00. Anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1984 această porțiune de rețea având aproape 40 de ani de funcționare.
  7. Tronson de rețea pe strada Câmpina din Sectorul 6, acolo unde se vor schimba circa 120 de metri de conductă cu același diametru. Pentru aproximativ 80 de blocuri din acest sector va fi sistată furnizarea apei calde în perioada cuprinsă între 3 și 7 iulie 2023, ora 23.00. Vă reamintim că anul de punere în funcțiune a conductei din această zonă este 1988, această porțiune de rețea având 35 ani de funcționare.
București
București

Se va lucra simultan în mai multe puncte. Clienţii au la dispoziţie informaţii prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau pot obține alte detalii la 0800.820.002, precum şi prin aplicaţia Termoalert.

Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, este revoltat de situație. El a spus că Clotilde Armand alege, prin deciziile sale, să irosească din nou banii bucureștenilor. Burduja solicită o ședință de consiliu local de urgență, pentru a rezolva problema care va afecta sute de blocuri din Capitală.

„Clotilde Armand a ales, încă o dată, să pună propriile orgolii și calcule politice mai presus de interesul cetățenilor și trimite zeci de mii de bucureșteni în Evul Mediu din punct de vedere al utilităților de bază: apă caldă și căldură.

CET Grivița este o companie care deservește peste 20.000 de apartamente din două sectoare, 1 și 6, are o instalație modernizată care produce, în cogenerare, energie termică și electrică. Cu toate acestea, Armand alege să o închidă și să irosească, din nou, banii bucureștenilor.

CET Grivita este singurul CET din București care deține Autorizație Integrată de Mediu și deține toate avizele necesare activării pe piața de energie: producție, distribuție etc. În plus, asigură venitul pentru aproape 100 de familii, care astăzi se întreabă ce se va întâmpla cu locurile lor de muncă.

Niciunul dintre aceste argumente nu a fost mai puternic decât mixul de orgoliu, incompetență și rea-voință. O somăm pe Clotilde Armand să convoace urgent ședința de consiliu local pentru a rezolva rapid această problemă”, a declarat Burduja.

Citește și despre următorul subiect: Firma BMC Truck&Bus câștigă licitația pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice în Capitală. Contractul are o valoare totală de 290 milioane de lei