- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 400.000 de elevi primesc un nou sprijin financiar! Sunt 120 milioane euro în joc

16 Oct, 10:03 • Bumbeneci Diana
Guvernul oferă elevilor o nouă formă de tichete sociale transmise în tranșă unică. Acestea vor ajunge la români prin intermediul unui proiect demarat pe perioada 2023-2027.
Peste 400.000 de elevi primesc un nou sprijin financiar! Sunt 120 milioane euro în joc

Executivul condus de Marcel Ciolacu a aprobat o nouă ordonanţă de urgenţă benefică pentru elevi. Noul document legislativ reglementează acordarea de tichete sociale în valoare de 500 lei pentru elevii din medii defavorizate.

Mai mulți bani pentru elevi

„120 milioane euro se alocă din Programul Incluziune şi Demnitate Socială 2021-2027, pentru copiii dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial. Astfel, se continuă sprijinul acordat în anii trecuţi din Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020, în contextul în care abandonul şcolar şi scăderea ratei de şcolarizare în rândul copiilor din categoriile vulnerabile pot contribui la creşterea riscului de sărăcie”, a transmis Ministerul Educaţiei.

elevi
elevi

Banii vor fi acordaţi într-o tranşă unică, în următorii patru ani şcolari. Până în 2027, elevii vor primi anual ajutorul financiar. Potrivit estimărilor autorităţilor, 410.000 copii provenind din medii dezavantajate vor beneficia de acest sprijin în fiecare an şcolar. Sprijinul financiar este acordat de Guvern pentru achiziţionarea de rechizite şi haine sau încălţăminte necesare copiilor pentru a merge la şcoală şi grădiniţă.

Ministerul Educaţiei, prin unităţile de învăţământ din subordine, va primi şi centraliza cererile pentru acordarea acestei măsuri de sprijin educaţional.

Vezi și: Salariul din România plătit cu 1700 de euro pe lună, tichete de masă, asigurare medicală, prime de Crăciun şi abonament la sala de sport

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult