- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 80% dintre şoferi nu ştiu ce reprezintă acest semn de circulaţie. Ce trebuie să facă toţi conducătorii auto când îl întâlnesc

01 Jul, 19:35 • Russo George
Acest indicator rutier cu un cerc negru pe fundal galben îi induce în eroare pe mulți șoferi. Iată ce trebuie să faci atunci când îl întâlnești.
Peste 80% dintre şoferi nu ştiu ce reprezintă acest semn de circulaţie. Ce trebuie să facă toţi conducătorii auto când îl întâlnesc

Dat fiind faptul că regulile de circulație se modifică în mod constant, există mulți șoferi care nu sunt la curent cu noile modificări, ceea ce face ca acest indicator rutier să-i inducă în eroare pe mulți conducători auto.

În lume există o varietate de semne de circulație, iar șoferii trebuie să le cunoască și să le înțeleagă pentru a asigura un trafic rutier fluid și sigur. Importanța acestora crește în special atunci când călătorim într-o țară străină, unde pot apărea indicatoare rutiere necunoscute.

De exemplu, în Marea Britanie, Codul Rutier utilizează o varietate de semne diferite. Asociația Compare the Market” a realizat un test pentru a evalua cunoștințele șoferilor în identificarea corectă a semnelor rutiere comune. Conform rezultatelor studiului, s-a constatat că în medie mai puțin de 50% dintre participanți (47%) au reușit să asocieze corect semnele rutiere cu semnificația lor.

Potrivit Departamentului pentru Transport (DfT), înțelegerea semnelor este esențială atât pentru șoferii în curs de formare, cât și pentru cei cu experiență profesională în conducere. DfT subliniază faptul că apar periodic semne noi, care transmit semnificații noi și adoptă noi formate, ceea ce poate crea confuzie pentru șoferii care și-au obținut permisul în trecut.

Citeşte şi: Țările UE au bătut palma! Vor face achiziții comune de armament în valoare de 300 de milioane de euro

Există un indicator rutier specific care constă într-un cerc negru pe un fundal galben. Acest semn are rolul de a indica o rută de evitare sau de deviere de urgență pentru autostrăzi și alte artere rutiere principale. Conform rezultatelor unui sondaj recent, doar 83% dintre participanți au reușit să identifice corect acest semn. În același timp, 49% dintre respondenți au presupus că nu au oferit răspunsul corect, iar 15% au declarat că semnul indică o șosea de centură.

Veşti proaste pentru şoferi

„Deținerea cunoștințelor teoretice de conducere este la fel de importantă ca și experiența practică, deoarece permite șoferilor să adopte comportamente sigure și conforme cu legea, protejându-se pe ei înșiși și pe ceilalți utilizatori ai drumului de potențiale accidente. Este crucial ca toți șoferii să-și actualizeze cunoștințele esențiale de conducere pentru a se menține în siguranță și a asigura siguranța celorlalți utilizatori ai drumului”, spune Julie Daniels de la „Compare the Market”, potrivit publicaţiei Ziarulromanesc.de.

Citeşte şi: Schimbări majore în Germania! Legea imigrației suferă modificări din cauza lipsei acute de forță de muncă