- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ministrul Petre Daea explică modul în care cantităţi mari de carne expirată din Olanda au intrat în România: „Se folosesc o serie întreagă de metode care de care mai perfide”

09 Jan, 23:50 • Anghel Oana
Ministrul Petre Daea intervine în scandalul cărnii expirate importate din Olanda. Inspectorii ANPC au descoperit nereguli grave, zilele trecute, în două depozite de carne și fructe de mare care aprovizionau mai multe restaurante de lux din Capitală.
Ministrul Petre Daea explică modul în care cantităţi mari de carne expirată din Olanda au intrat în România: Se folosesc o serie întreagă de metode care de care mai perfide

Ministrul Petre Daea dă, însă, asigurări că inspectorii ANPC sunt la datorie, astfel că românii pot consuma liniştiţi carne şi fructe de mare. În urma controalelor efectuate în urmă cu trei zile de ANPC au fost găsite produse refrigerate cu termen de valabilitate expirat. Acestea erau reetichetate, iar pe noua etichetă apărea alt termen de valabilitate.

Dubla etichetare a fost descoperită și la o altă parte de produse importate din America de Sud, prin care producătorul menționa produsul refrigerat, iar distribuitorul schimba data de expirare și trecea produsul ca fiind congelat. În urma acțiunii au fost oprite definitiv de la comercializare și retrase din circuitul consumului uman, circa 2,8 tone de carne, urmând ca verificările documentelor celor două companii să continue.

Petre Daea explică modul în care carne expirată din Olanda a intrat în România: „Metode care de care mai perfide”

În mijlocul scandalului declanşat de descoperirea ANPC, ministrul Agriculturii, Petre Daea, a intervenit telefonic la România TV, în cadrul emisiunii Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu, pentru a aduce lămuriri suplimentare.

Citeste si Ministrul Petre Daea anunță primii bani din 2023 pentru agricultori! Cine primește ajutor din partea Guvernului

Nu putea sa ne pacaleasca, pentru ca avem presedintele ANPC, un om ca lumea si atent si a facut ce trebuia, a vazut aceasta bresa si a pus ochii legii pe aceasta situatie. Deci putem sa mergem sa mancam, ca are cine sa ne protejeze.

Se folosesc o serie intreaga de metode, care de care mai perfide. Din discutia cu domnul Constantinescu am tras concluzia ca s-a putut depista pentru ca s-a mers pe trasabilitatea produsului. Mi-a spus ca o parte din carne a intrat in Romania printr-o metoda ingenioasa, congeland-o inainte sa expire.

Ati vazut ca eu am spus constant ca nu suntem lipsiti de posibilitati sau produse. S-a interpretat ca nu vom avea carne de Craciun sau ca pretul va fi asa mare incat romanii nu-si vor permite. Avem si cantitatea de carne necesara produsa in Romania. E adevarat ca la porc suntem putin deficitari, dar la vita si exportam. Si la avicultura stam bine si exportam chiar si carne proaspata”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Citeste si Petre Daea face dezvăluiri șocante. Ce se află în interiorul seifului de 500 de kiligrame din Ministerul Agriculturii?