- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Piața de retail este în continuă ascensiune! Trei mari malluri se deschid în 3 orașe din România

22 Mar, 08:57 • Bumbeneci Diana
Piața de retail aduce trei mall-uri noi în România. Acestea vor fi construite în trei orașe diferite.
Piața de retail este în continuă ascensiune! Trei mari malluri se deschid în 3 orașe din România

Piața de retail rămâne în ascensiune și în 2023. Craiova se pregăteşte de cea mai importantă inaugurare de mall din ultimii 7 ani în 2023, iar alte oraşe precum Alba Iulia, Piteşti şi Arad vor completa în acest an lista oraşelor cu noi centre comerciale moderne, anunță ZF.

Piața de retail este în continuă ascensiune

„Perspectivele pe termen scurt pentru piaţa de retail depind de gradul în care creşterea vânzărilor estimată pentru 2023 va compensa creşterea inflaţiei şi a costurilor mai mari cu serviciile de administrare a proprietăţilor. Faptul că cea mai mare parte a proiectelor care urmează să fie realizate în următorii ani sunt parcuri de retail, un tip de proiecte care oferă o flexibilitate mai mare în procesul de dezvoltare, asigură un grad mai mare de încredere că aceste proiecte se vor realiza în pofida creşterii costurilor de construcţie”, a transmis Liana Dumitru, director retail agency la Colliers.

Expansiune piața retail. Foto: sugestivă
Expansiune piața retail. Foto: sugestivă

Citește și: Recalculare pensie 2023. Actele necesare pentru a solicita reanalizarea veniturilor lunare

În acest context, parcurile de retail anunţate rămân în mare parte concentrate în oraşele medii şi mici, chiar oraşe cu o populaţie mai mică de 50.000 de locuitori, dar cu o economie activă şi fără proiecte moderne de retail.

„În ceea ce priveşte centrele comerciale de mari dimensiuni, NEPI Rockcastle va livra spre sfârşitul anului Promenada Mall Craiova, cu aproape 64.000 de metri pătraţi, acesta fiind cel mai mare proiect livrat în România de la deschiderea ParkLake Bucureşti, din 2016“, adaugă Liana Dumitru, director retail agency la Colliers.

De partea cealaltă și Aradul revine în forţă. AFI Europe va inaugura în acest an proiectul demarat în 2022.

La Arad am achiziţionat un teren în 2007 şi am asteptat momentul oportun pentru dezvoltarea acestui proiect. Este un retail park deschis, cu o galerie mare, incluzând magazine precum Carrefour, Media Galaxy, Decathlon şi Leroy Merlin. Peste 80% din proiect este deja închiriat şi restul sunt sub negocieri avansate, astfel încât la deschidere totul va fi închiriat. Deja avem un Drive Thru McDonald’s acolo“, a spus Doron Klein, CEO AFI Europe pentru România şi Cehia, într-un interviu acordat ZF la mijlocul lunii februarie.

Vezi și: Adevărul iese la iveală! Un locotenent-colonel prezintă adevăratul talon de pensie specială. Cu cât i-au crescut veniturile din februarie 2013 și până în prezent

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult