- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră: DNA intră peste Nicușor Dan în Primăria Capitalei. Pentru ce sunt efectuate perchezițiile

11 Jul, 12:29 • Cornel Ghimeșan
Momente de panică pentru Nicușor Dan. Azi, 11 iulie, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a efectuat percheziții la sediul Primăriei Capitalei.
Ultimă oră: DNA intră peste Nicușor Dan în Primăria Capitalei. Pentru ce sunt efectuate perchezițiile

Primăria lui Nicușor Dan a fost luată cu asalt de către anchetatorii DNA. Conform primelor informări cu privire la anchetă se pare că ar exista suspiciunea că au fost acordate mai multe avize în mod ilegal.

Alte articole: Vestea zilei pentru românii cu rate la bancă! BNR anunță ce se întâmplă astăzi cu creditele

Șapte agenți din partea DNA  au efectuat o serie de controale la sediul Primăriei Capitalei. Mai multe surse din interiorul primăriei au declărat pentru România TV că, în primă fază, anchetatorii au mers țintit la etajul 1, la biroul Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, însă nu au găsit pe nimeni. Edilul nu se afla în instituție la momentul acțiunii DNA.

Ulterior, procurorii DNA au continuat acțiunea în alte birouri. Matei Damian, noul arhitect-șef al Capitalei, este cel care ar fi vizat, în realitate, de această anchetă. Cu câteva săptămâni în urmă, pe numele acestuia a fost depusă o plângere penală.

Inspectoratul de Stat în Construcții a făcut mai multe controale la Primărie, în urma acestei plângeri. Au fost descoperite aproximativ 260 de autorizații și avize semnate de către arhiectul-șef, suspecte.

Cum a reacționa Nicușor Dan

Nicușor Dan nu a avut încă nicio reacție cu privire la acest subiect. Primarul Voluntariului, Florentin Pandele, l-a acuzat pe edilul local că este autorul mai multor fraude, fără a aduce și dovezi. Ultima reacție a lui Nicușor Dan a fost exprimată ieri. Primarul a avut alte preocupări, problemele legate de transportul în comun.

„Am fost aseară, am mers cu tramvaiul 32 de la Piaţa Unirii la Chirigiu, nu era aer condiţionat. Era un tramvai care nici nu avea instalaţie de aer condiţionat”, s-a plâns Nicușor Dan.

Citește și: Nimeni nu ar fi crezut! Cât a putut să plătească un român pentru un Kurtos Kalacs. „E un oraș mai amărât cu milioane de turiști. Au ce învăța de la noi: lăcomia!”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult