De când a revenit în fruntea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Cristian Popescu Piedone suspendă fără milă activitatea comercianților care nu respectă consumatorii și nu le pun la dispoziție produse de calitate.
De data aceasta, însă, șeful ANPC a decis să le arate românilor și locurile unde se fabrică produsă la cele mai înalte standarde. El însuși a fost surprins că nu a găsit nimic în neregulă în ceea ce privește igiena, așa că a vrut să vadă cu propriii ochi procesul de preparare.
În fabrica de la Tulcea, Piedone a apreciat curățenia, dar și tehnologia avansată. Dar cel mai surprins a fost de faptul că angajații sunt extrem de atenți la procesul de preparare, folosesc doar ingrediente de calitate și metode inedite de îmbunătățire a produsului finit. Piedone a urmărit atent fiecare pas și le-a cerut angajaților detalii despre fiecare ingredient. A rămas surprins să vadă că se pune inclusiv gheață pentru că, în timpul amestecării, se încinge carnea.
„Vedeți, dragi consumatori, ăsta e parizerul!”, a spus Piedone pe Facebook.
După ce parizerul a fost gata, Cristian Popescu Piedone a verificat dacă ingredientele adăugate se găsesc pe etichetă. Nu a avut absolut nicio critică de adus nici acestui aspect, după care șeful ANPC a vrut să guste din parizer. Șefului ANPC i-a plăcut foarte mult produsul și a ținut să îi felicite pe angajați pentru munca depusă și pentru respectul pe care îl arată față de consumatori.
„Am ajuns la produsul finit. Bă, tată, dar e bun. Raportat la procesul tehnologic de fabricație acordat la produsul finit, felicitări! Respectați consumatorii, respectați fluxul tehnologic, am văzut vestiarele, am văzut dezinfecția personalului care intră în procesul de fabricare sau tranșare, am văzut echipamentele, am văzut aditivii care se găsesc și în laborator, și în produsul finit. Sunteți unul dintre cele mai mari abatoare de procesare a cărnii din județul Tulcea. Noi vă felicităm pentru buna desfășurare și grija față de consumator!”, a mai spus șeful ANPC, potrivit sursei citate.