- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Plafonarea prețurilor alimentelor, noi declarații. Nicolae Ciucă: „Pentru că s-a lăsat impresia că funcţionează.”

13 Nov, 09:39 • Oprea Alina
Nicolae Ciucă, liderul PNL, face delcarații aspre cu privire la plafonarea prețurilor alimentelor. Acesta aduce la cunoștință anumite aspecte, acesta constatând căî nu va funcționa!
Plafonarea prețurilor alimentelor, noi declarații. Nicolae Ciucă: „Pentru că s-a lăsat impresia că funcţionează.”

Plafonarea prețurilor laimentelor este u subiect distins, la momentul actual, în România, întrucât, dat fiind faptul că inflația în statul român este destul de ridicată, decizia plafonării prețurilor este un subiect care necesită o decizie rapidă, clară și concisă. Nicolae Ciucă, Președintele PNL, a declarat, pentru Prima News, că acest proiect al plafonării prețurilor alimentelor a fost extins cu trei luni, însă a constatat că nu funcționează, conform celor relatate de News.ro.

„În perioada in care am fost prim-ministru au fost câteva momente care au elevat, au sărit preţurile foarte mult la carburant, la produsele lactate, la ulei, ajunsese la un moment dat să nu se mai găsească. Au fost temerile acelea generate de situaţia din Ucraina, plus inflaţia, plus criza energetică şi aşa mai departe. Şi am căutat soluţii şi atunci am avut întâlniri cu toţi jucătorii din piaţă.

După toate discuţiile şi după o convingere proprie, impunerea unor astfel de plafoane nu funcţioneaza tot timpul, pentru că atunci când discuţi cu un retailer poate să se angajeze să menţină sau să reducă preţul pe o anumită gamă de produse, dar poate să o joace din creşterea preţurilor la celelalte produse pentru că dacă ar fi să urmărim şi sa vedem care sunt efectele, ar trebui să înţelegem că la nivelul retailerului se produce o plafonare a profitului, o scădere a profitului.”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit știripesurse.

Citește mai multe despre: Măsura de plafonare a plăților cash trebuie rediscutată! Nicolae Ciucă: Ori să se revină la 10.000 lei, ori să se revină după consultare cu specialiștii.”

Nicolae Ciucă, declarații referitoare plafonării prețurilor!

Nicoale Ciucă, Președintele PNL, a fost întrebat și de faptul dacă Premierul României, Marcel Ciolacu este la curent cu faptul că nu este de acord cu această proprunere.

„Foarte onest am discutat. Se venise atunci cu o idee să se aplice pe termen mai mare. Am discutat de şase luni şi la sfârşit am insistat şi l-am rugat pe premier să folosească un proiect pilot să vedem dacă funcţionează pe trei luni, cum funcţionează şi aşa s-a şi aplicat şi a fost aplicată trei luni.

Nicolae Ciucă, despre plafonarea prețurilor la alimente!
Nicolae Ciucă, despre plafonarea prețurilor la alimente!

Acum s-a extins cu încă trei luni şi s-a lărgit şi gama de produse, doar că am putut să constatăm cu toţii că nu funcţionează aşa şi din discuţiile pe care le-am avut cu producătorii a rezultat foarte clar că practic astfel de măsuri se răsfrâng la nivelul lor, pentru că ei sunt cei care generează preţul.”, a adăugat Președintele PNL, conform sursei citate.

Totodată, acest proiect a fost extins pe trei luni, iar liderul PNL a fost întrebat dacă acesta fusese numai pe trei luni.

„Pentru că s-a lăsat impresia că funcţionează.”, a afirmat fostul premier.

De asemenea, acesta a fost întrebat și de cine a lăasat această impresie.

„La nivelul celor cu care s-a discutat la nivelul retailerilor… ”, a concluzionat acesta.

Mai mult decât, s-au adus câteva declarații și despre Guvern.

„Nu se minte singur pentru că nu poate să se mintă singur. Este vorba de dialog. Vă rog să mă credeţi că în toată această administrare a oricărei situaţii de la nivel guvernamental sunt păreri pro şi păreri contra şi în funcţie de context se generează o anumită decizie. La vremea respectivă probabil că cei care au zis că funcţioneaza au influenţat şi decizia.”, a comunicat liderul PNL.

Citește mai multe despre: Pensii 2024! Ciolacu și Ciucă anunță lunile în care pensiile cetățenilor români vor crește!