- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Planul Rusiei de a destabiliza Republica Moldova este pus la încercare! Ministrul Aurescu va crea un „un regim separat de sancţiuni”

20 Feb, 18:06 • Stefan Simion
România nu stă deoparte! În timp ce Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova, ministrul Aurescu a declarat că va propune un regim special de sancțiuni.
Planul Rusiei de a destabiliza Republica Moldova este pus la încercare! Ministrul Aurescu va crea un „un regim separat de sancţiuni”

Planul Rusiei este pus la încercare! Încercarea de a destabiliza Republica Moldova este împiedicată de România, citează stiripesurse. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat că va recomanda sancțiuni speciale.

Înainte de a participa la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles, Aurescu a declarat că va propune un regim de sancțiuni speciale în contextul actual. Acest lucru ne arată că Ministrul român nu a închis ochii în fața încercărilor Rusiei de a destabiliza Republica Moldova.

Bogdan Aurescu ia atitudine pentru Republica Moldova

Aurescu a afirmat că este necesară adoptarea unor sancțiuni speciale în acest context, în care Rusia încearcă să destabilizeze Republica Moldova. Ministrul român nu a evitat să spună că susținerea din partea Uniunii Europene este fundamentală în aceste momente, dar mai ales, asigurarea unei securități față de statul supus pericolului.

Citește și: Mircea Geoană îi contrazice pe Maia Sandu și pe Volodimir Zelenski. Rusia nu va invada Republica Moldova, susține oficialul NATO

„Avem un nou guvern la Chişinău, un guvern profund dedicat reformelor şi integrării europene a ţării. În acelaşi timp am văzut, cum a spus preşedinta Republicii Moldova, dezvăluirea planurilor pentru destabilizarea ţării de către Rusia. Cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită azi, prin intermediul miniştrilor de Externe, un puternic mesaj de susţinere pentru rezilienţa şi securitatea Republicii Moldova”, spune șeful diplomației române.

Republica Moldova
Republica Moldova

Aurescu a confirmat măsurile pe care le va propune în această situație! Ministrul român a menționat că va recomanda implementarea unui regim separat de sancțiuni, în așa fel încât încercările de destabilizare să nu aibă succes. Șeful diplomației române a declarat că va propune „spre reflectare şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituţionale şi a statului de drept”.

Aurescu nu a evitat să confirme rolul important pe care Consiliul îl joacă în fața acestui eveniment. Acesta a confirmat că UE ar trebui să transmită suport pentru înființarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova.

„În acelaşi timp, cred că este foarte important ca astăzi Consiliul să transmită susţinerea fermă în ceea ce priveşte înfiinţarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova, în continuarea ajutorului privind interconectivitatea legat de reţelele de electricitate, cu UE, prin România, în acelaşi timp privind susţinerea perspectivei integrării europene a Republicii Moldova”, spune Aurescu.

Te-ar putea interesa și: Lovitură de stat în Republica Moldova. Planurile diabolice ale Rusiei. Analistul militar Radu Tudor avertizează riscuri pentru România

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult