- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premieră în România! MIPE a folosit roboți Tailent pentru a evalua 7.188 de cereri de finanțare

05 Dec, 12:03 • Fundeanu Madalina
Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a folosit roboți Tailent pentru a evalua peste 7.000 de cereri de finanțare. Roboții au ajutat ministerul să accelereze etapa de evaluare tehnică și financiară.
Premieră în România! MIPE a folosit roboți Tailent pentru a evalua 7.188 de cereri de finanțare

Este o premieră pentru țara noastră! Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a folosit roboți Tailent pentru a evalua peste 7.000 de cereri de finanțare depuse de IMM-uri, conform datelor transmise de economica.net.

MIPE a folosit roboți Tailent pentru a evalua mii de cereri de finanțare

Roboții Tailent, implementați în premieră pentru România la acest nivel de o instituție publică centrală, au automatizat operațiunile esențiale pentru gestionarea apelului, venind în ajutorul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene pentru a accelera etapa de evaluare tehnică și financiară. Programul derulat de MIPE a fost creat pentru a susține IMM-urile să adopte tehnologii digitale, oferind finanțare de până la 100.000 de euro pentru fiecare companie selectată, conform criteriilor.

Roboții Tailent au preluat sarcinile repetitive și mari consumatoare de timp, ajutând în acest fel responsabilii de proiect din MIPE să se poată concentra mai bine pe relația cu beneficiarii.

Te-ar mai putea interesa și: Scădere a oportunităților de joburi pe piața din România. Companiile au devenit mai atente la planurile de investiții și la bugete. Care sunt sectoarele afectate

roboți Tailent
roboți Tailent

„Pentru România este o premieră, un semnal clar dat de administrația publică centrală că lentila pusă pe digitalizarea României este o misiune extrem de importantă, asumată și susținută.

Este îmbucurător că utilizarea tehnologiei RPA are loc pentru prima oară chiar în cadrul unui proiect care susține IMM-urile din România pe drumul lor către digitalizare”, a afirmat Mario Popescu, cofondator și CEO Tailent.

Roboții Tailent au avut sarcini precum gestionarea proiectelor, validarea și prelucrarea fișierelor, deschiderea canalelor de comunicare cu beneficiari, organizarea și procesarea documentelor, pregătirea și susținerea activităților de contractare.

De asemenea, roboții software au complementat activitatea oamenilor folosindu-se de un mediu digital, oferind interconectare și interoperabilitate între instituții publice cheie precum ANAF, Ministerul Finanțelor și Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), în baza protocolului inter-instituțional al MIPE.

Tailent este un start-up românesc care se bazează pe dezvoltarea tehnologiilor inovatoare de automatizare precum Robotic Process Automation (RPA), care schimbă modul în care oamenii lucrează, fac afaceri și ajută companiile să-și atingă obiectivele de automatizare. Tailent oferă o alternativă mai apropiată de așteptările clienților, mai rapidă și mai convenabilă prin soluția Tailent Automation Platform (TAP).

Vezi și: Şantierul Naval Damen Galaţi a inaugurat o linie robotizată pentru fabricația de micro-panouri. Este deja pusă în funcțiune