- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciolacu a explicat de ce firmele din România vor fi impozitate pe cifra de afaceri cu 1% „Dacă Guvernul Ciolacu nu venea cu acest pachet de asumare, România pierde fonduri europene”

27 Sep, 16:15 • Constantin Cristina
Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre impozitul de 1% pe care fiecare firmă din România trebuie să-l plătească. Ciolacu spune că până acum România era un paradis fiscal.
Premierul Ciolacu a explicat de ce firmele din România vor fi impozitate pe cifra de afaceri cu 1% „Dacă Guvernul Ciolacu nu venea cu acest pachet de asumare, România pierde fonduri europene”

Marcel Ciolacu a explicat de ce coaliția a decis ca afacerile din România să fie impozitate pe cifra de afaceri. Ciolacu spune că până acum România era un paradis fiscal, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Statul român vrea impozitarea cu 1% a clădirilor evaluate la peste 500.000 de euro. Câți bani ar aduce la bugetul de stat noua măsură fiscală

Premierul Ciolacu a explicat de ce firmele din România vor fi impozitate pe cifra de afaceri „Dacă Guvernul Ciolacu nu venea cu acest pachet de asumare, România pierde fonduri europene”

„Niciunde în Europa nu veți găsi un plafon de un milion de euro ca să plătești 1% din cifra de afaceri. Atunci, statul român a considerat că e normal acel plafon. Cel mai mare plafon e în Portugalia, de 200.000 de euro. Pe mine toți când mă prind de la Comisia Europeană mi se spune că nu e normal să avem paradis fiscal. Decizia coaliției a fost să plătească 1% pe un plafon de 60.000 de euro și ce e peste să depășească 300.000. (…)

Nu poți să aplici așa ceva la un stat de mărimea României. Vreau să vedem proporțiile. Ar fi afectat tot mediul de afaceri în ansamblul său. Dacă Guvernul Ciolacu nu venea cu acest pachet de asumare, România pierde fonduri europene. 70 de miliarde de euro, fără ei România nu se poate descurca”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Multinaționalele din România vor plăti un impozit de 1% pe cifra de afaceri. Daniel Zamfir, senatorul PSD, arată că decizia este una corectă, pentru că firmele fac profit în țara noastră, iar tocmai din acest motiv, ele trebuie să plătească un impozit.

„AM REUSIT! MULTINATIONALELE VOR PLATI IMPOZIT 1% PE CIFRA DE AFACERI! Faci profit aici, platesti impozit aici!”, a scris Zamfir.

Senatorul PSD a menționat că decizia a fost adoptată după lungi discuții și negocieri foarte dure în coaliția de guvernare. Zamfir nu a ezitat să recunoască că măsura a fost impusă de premierul Marcel Ciolacu și menționează că decizia vizează companiile multinaționale care exportau tot profitul în paradisuri fiscale.

„Dupa negocieri extrem de dure premierul Ciolacu a impus in Coalitie impozitul de 1% pe cifra de afaceri pentru acele companii multinationale care prin celebrul deja mecanism de optimizare fiscala exportau practic tot profitul in paradisuri fiscale. Daca impozitul de 16% pe profit reprezinta mai putin de 1% din cifra de afaceri, se plateste 1% pe cifra de afaceri. Corect, nu-i asa?”, a adăugat senatorul PSD.

Alte articole: Decizie finală! Multinaționalele vor plăti impozit 1% pe cifra de afaceri. „Faci profit aici, plătești impozit aici”