- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Ciolacu explică de ce România nu are bani pentru pensii mai mari! Evaziunea fiscală e la cote alarmante

15 Sep, 14:56 • Constantin Cristina
Premierul României Marcel Ciolacu anunță de ce nu sunt bani de pensii mai mari în România. Prim-ministrul spune că sunt necesare o serie de măsuri urgente pe care și le va asuma rapid.
Premierul Ciolacu explică de ce România nu are bani pentru pensii mai mari! Evaziunea fiscală e la cote alarmante

Ciolacu explică de ce România nu are bani pentru pensii mai mari pentru bătrâni. Pentru că evaziunea fiscală e la cote alarmante, liderul PSD declară că sunt necesare măsuri urgente pentru ca situația să revină la normal, astfel că își va asuma măsurile și le va aplica rapid, a informat stiripesurse.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu, atac dur la adresa Austriei: „Banii pătați de sânge pe care Austria în plătește Rusiei pentru fiecare factură pentru gazele rusești”

Premierul Ciolacu explică de ce România nu are bani pentru pensii mai mari! Evaziunea fiscală e la cote alarmante

„A doua mare problemă unde trebuie să dăm un răspuns puternic și imediat este combaterea evaziunii fiscale. 10 la sută din PIB – peste 150 de miliarde de lei – adică mai mult decât tot bugetul de pensii al României, sunt drenate anual prin tot felul de metode și în loc să ajungă în bugetul statului ajung în buzunarele unor infractori.

În viitorul pachet de măsuri, pe care Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament, una dintre direcțiile principale de acțiune va viza combaterea evaziunii fiscale. Sunt măsuri de prevenire și combatere a activităților economice ilicite, dar și pentru consolidarea disciplinei financiare, contabile și fiscale. De asemenea, vom reglementa unele măsuri privind factura electronică, vom crește cuantumul unor sancțiuni contravenționale și vom introduce noi fapte care ar urma să fie sancționate prin amenzi sau penal.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Este cel mai ambițios plan de combatere a evaziunii fiscale din ultimii ani și am rugămintea ca toate instituțiile statului să pună umărul pentru ca acest lucru să fie un succes.

Sunt convins că toți cei care au atribuții pe această zonă vor trata lucrurile cu seriozitate, astfel încât să reușim împreună să reducem semnificativ evaziunea fiscală și să avem mai mulți bani la buget pentru străzi, școli și spitale.

În încheiere, vreau să vă mulțumesc încă o dată pentru implicare și să vă asigur de întreg suportul meu și al Guvernului României în ceea ce privește eforturile pentru consolidarea statului de drept și asigurarea independenței justiției în România”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Alte articole: VIDEO| Codul Fiscal se confruntă cu sute de modificări! Premierul României pune capăt șarlatanilor: „Nu vom mai tolera șmecheria”