- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Marcel Ciolacu, promisiune pentru investitorii străini: „Nu avem în vedere introducerea de noi taxe sau impozite”

16 Jan, 20:03 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu, în dialog cu investitorii străini: Nu avem în vedere introducerea de noi taxe sau impozite și nici eliminarea unor alte excepții. Urmărim însă cu mare atenție continuarea reducerii deficitului bugetar.
Premierul Marcel Ciolacu, promisiune pentru investitorii străini: „Nu avem în vedere introducerea de noi taxe sau impozite”

Premierul Marcel Ciolacu promite că nu se planifică introducerea de noi taxe sau impozite și nici eliminarea unor alte excepții. Oficialul a oferit mai multe detalii la întâlnirea cu reprezentanții Consiliului Investitorilor Străini, potrivit unui comunicat de presă transmis de Guvern.

Premierul Marcel Ciolacu, promisiune pentru investitorii străini

Premierul a participat la forumul anual al președinților Consiliului Investitorilor Străini (Foreign Investors Council – FIC), organizat astăzi, la Palatul Victoria.

Stabilitatea economică și fiscală, transformarea digitală a statului român în paralel cu restructurarea, valorificarea fondurilor europene pentru susținerea sectoarelor care aduc plus-valoare economică au fost principalele teme de discuție abordate de prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Tot ceea ce produce în Romania, angajează oameni în România, plătește taxe în Romania este companie românească. Interesul nostru comun este ca firmele din România să prospere, iar această prosperitate să ajungă la cât mai mulți români. Calea corectă pentru a construi împreună este o bază solidă de dialog”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În dialogul cu președinții celor 60 de președinți ai companiilor membre FIC, premierul a subliniat că în cursul acestui an nu sunt avute în vedere modificări ale legislației fiscale.

Conform informațiilor transmise prin intermediul comunicatului, premierul Marcel Ciolacu a discutat despre valorificarea fondurilor europene și a finanțărilor din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt principalele resurse pentru susținerea proiectelor de investiții în infrastructură, digitalizare, energie, cu accent asupra încurajării producerii de energie din surse regenerabile, dar și a celorlalte sectoare de activitate. Domeniul agricol și sectorul construcțiile sunt considerate de Guvern drept prioritare, fiind susținute prin programe guvernamentale țintite să încurajeze producția și prelucrarea.

Am încheiat exercițiul financiar 2014-2020 cu o rată de absorbție de peste 93%. A fost un efort al echipei guvernamentale tradus în finanțarea multor proiecte așteptate de oameni. Avem în continuare determinarea și vom păstra acest ritm. Am setat deja un etalon de investiții publice de minim 7% din PIB, care trebuie să reprezinte o medie și în pentru următorii ani”, a spus premierul Ciolacu.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu deschide Cutia Pandorei și prezintă calendarul alegerilor 2024. Scenariul comasării NU este exclus

Marcel Ciolacu, Premierul României
Marcel Ciolacu, Premierul României

Reprezentanții FIC au apreciat dialogul consistent cu prim-ministrul și cu membrii Guvernului, element important pentru construirea unei relații bazate pe încredere. „Încrederea investitorilor se bazează pe dialog, stabilitate și predictibilitate cu privire la tot ce înseamnă adaptarea legislației. Prin consultări directe și deschise putem contribui la proiecte majore de dezvoltare a țării”, a afirmat Daniel Anghel, președintele Consiliului Investitorilor Străini.

De asemenea, Ramona Jurubiță, vicepreședintele FIC a menționat că „nivelul investițiile publice este un semn încurajator pentru companiile prezente în România”.

La forumul anual al președinților Consiliului Investitorilor Străini alături de premierul Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Economiei, Radu Oprea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu.

Citește și: Marcel Ciolacu, noi declarații despre protestele din România. „Ce îmi pare rău este că s-a pornit un fel de război între agricultori, transportatori și autorități”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult