- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Președintele ARSC, atac dur la adresa profesorilor „80-90% din tot ce înseamnă profesorii din România probabil că nu merită o mărire de salariu”

24 May, 20:55 • Constantin Cristina
Președintele ARSC umilește profesorii și insistă că majoritatea cadrelor didactice nu merită salarii mărite.
Președintele ARSC, atac dur la adresa profesorilor „80-90% din tot ce înseamnă profesorii din România probabil că nu merită o mărire de salariu”

Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City (ARSC), a declarat că majoritatea profesorilor, în procent de 80-90% din România nu ar merita o majorare salarială, potrivit Agerpres.

Citește și: Greva din învățământ le dă mari bătăi de cap părinților „Situația este foarte dificilă”

Președintele ARSC, atac dur la adresa profesorilor

Mai mult, Dumitrașcu atrage atenția că salariile tot trebuie mărite, tocmai pentru a atrage „oameni de calitate” în sistemul de învățământ.

„Eu cred că 80-90% din tot ce înseamnă profesorii din România probabil că nu merită o mărire de salariu. Suntem majoritatea dintre noi victimele acestui sistem incorect pentru copiii noştri, dar salariile ar trebui mărite de urgenţă, chiar dacă vor beneficia şi cei care probabil nu merită, dacă vrem să atragem oameni de calitate, dacă vrem să schimbăm sistemul educaţional din România.

Avem nevoie de infrastructură, avem nevoie de laboratoare, avem nevoie de inteligenţă artificială în şcoli, avem nevoie de foarte multe lucruri, dar avem nevoie de oameni de bună calitate care vor veni când vor fi plătiţi exact la valoarea pe care o au şi pe care o cunosc foarte, foarte bine”, a menţionat Eduard Dumitraşcu, la conferinţa „România – Strategia dezvoltării”, organizată de Ziarul Bursa.

Eduard Dumitrașcu, președinte ARSC
Eduard Dumitrașcu, președinte ARSC

 

 

Președintele ARSC a menționat că încape discuție despre comunitățile, despre dezvoltarea economică, despre economia bazată pe inovație, fără educație.

„La nivelul societăţii civile cred că învățăm să spunem lucruri puternice, importante pentru comunităţile noastre, într-o manieră fermă şi civilizată”, a subliniat Dumitraşcu.

Totodată, Eduard Dumitraşcu a subliniat că numărul proiectelor de smart city din România a depășit 1.000, iar în acest an vor trece de 1300.

Greva generală din învățământ a fost declanșată luni, 22 mai, când peste 150.000 de cadre didactice și circa 70.000 personal didactic auxiliar și nedidactic au recurs la această formă de protest, astăzi fiind a treia zi de protest.

Alte articole: Grevă în învățământ, ziua 1. Sindicatele cer românilor să își țină copiii acasă!