- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preţ carburanţi 10 ianuarie 2024. Veşti bune pentru şoferi. Cât costă benzina şi motorina

10 Jan, 10:10 • Cornel Ghimeșan
Companiile petroliere au operat o nouă scădere a prețurilor la carburanți, aducând o ușurare pentru șoferii din România. Benzina și motorina s-au ieftinit cu patru bani pe litru, continuând trendul descendent început săptămâna trecută, când scăderea a fost de opt bani pe litru.
Preţ carburanţi 10 ianuarie 2024. Veşti bune pentru şoferi. Cât costă benzina şi motorina

La stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de ECONOMICA.NET, prețul benzinei standard este acum de 6,65 lei/litru, în timp ce motorina standard se vinde la 7,10 lei/litru. Acesta reprezintă al doilea episod de ieftinire a carburanților în 2024 și, împreună cu scăderea anterioară, oferă o reducere totală de 12 bani pe litru. Această ieftinire intervine pentru a contracara majorarea prețurilor de la începutul anului, ca urmare a creșterii accizelor impuse de Guvern. La 1 ianuarie 2024, prețurile au crescut cu 29 de bani pe litru la benzină și cu 26 de bani pe litru la motorină, echivalente cu creșterea accizei.

Preţ carburanţi 10 ianuarie 2024

Este important de menționat că carburanții se vor mai scumpi o dată în acest an, la mijlocul anului, din cauza creșterii accizei în două etape: la 1 ianuarie și la 1 iulie. Scumpirea la 1 iulie va fi de 43 de bani pe litrul de benzină și aproximativ 40 de bani pe litrul de motorină.

Citeşte şi: Vești bune pentru peste 1 milion de români din Spania. Vor putea obține cetățenia spaniolă fără să renunțe la cea română

Evoluția prețurilor finale la carburanți este influențată și de cotațiile internaționale ale carburanților, care sunt, la rândul lor, dictate de evoluția prețului petrolului. În prezent, cotațiile petrolului Brent se situează în jurul valorii de 77,8 dolari pe baril, înregistrând o ușoară creștere după scăderile de săptămâna trecută.

Petrom, lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul din România, continuă să furnizeze carburanți în cadrul rețelei sale extinse de 555 de stații de distribuție, contribuind la satisfacerea nevoilor șoferilor din țară.

Citeşte şi: Reguli noi în 2024 pentru cumulul pensiei cu alte venituri. Ce trebuie să știe toți pensionarii români

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult