- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 18 aprilie. Petrom scumpește din nou benzina și motorina

18 Apr, 10:44 • Bumbeneci Diana
Ziua de 18 aprilie aduce o nouă scumpire a carburanților. Petrom scumpește benzina și motorina.
Preț carburanți 18 aprilie. Petrom scumpește din nou benzina și motorina

Prețurile carburanților au înregistrat o nouă creștere la stațiile Petrom. De data aceasta, benzina a crescut cu 4 bani pe litru, conform Monitorului Prețurilor, care arată că această majorare a fost aplicată miercuri după-amiază. În schimb, prețul motorinei a rămas neschimbat.

Preț carburanți 18 aprilie

La stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, prețurile afișate joi, 18 aprilie 2024, sunt următoarele: 7,41 lei pentru un litru de benzină standard și 7,54 lei pe litru pentru motorină standard.

Ai putea citi: Revolut dă lovitura. Se lansează refinanțarea creditelor

Preț carburanți 18 aprilie
Preț carburanți 18 aprilie

Conform peco-online, prețurile la stațiile Petrom din Capitală pentru un litru de benzină standard variază între 7,35 lei și 7,42 lei, în timp ce pentru motorină standard acestea oscilează între 7,52 lei și 7,55 lei pe litru.

În ultima perioadă, Petrom, liderul pieței carburanților din România, a aplicat mai multe creșteri de prețuri. Pe 16 aprilie, atât benzina cât și motorina s-au scumpit cu 4 bani pe litru. Mai devreme, pe 9 aprilie, prețurile au fost majorate cu aceeași sumă, iar apoi, pe 11 aprilie, au fost reduse cu câte un ban pe litru.

În total, în cursul acestei luni, prețul benzinei a crescut cu 19 bani pe litru, iar al motorinei cu 16 bani.

Comparativ cu luna precedentă, prețul mediu al unui litru de benzină a crescut cu 3,8%, iar al motorinei cu 1,6%. Astfel, un plin de 50 de litri costă acum cu 13,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile pentru benzină și cu 6 lei mai mult pentru motorină.

În ceea ce privește poziționarea în Uniunea Europeană, România ocupă locul al treilea în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. Pentru motorină, țara se situează tot pe locul al treilea, după aceleași două țări.

Vezi și: 400.000 de euro fonduri europene pentru români. Condițiile pentru a primi finanțarea

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult