- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 24 februarie. Cu cât se cumpără astăzi motorina și benzina

24 Feb, 08:24 • Bumbeneci Diana
Benzina și motorina au ajuns astăzi la un preț destul de mic față ultimele zile. Iată ce prețuri a stabilit OMV Petrom pentru ziua aceasta.
Preț carburanți 24 februarie. Cu cât se cumpără astăzi motorina și benzina

OMV Petrom continuă ieftinirea carburanților, chiar și la finele acestei săptămâni. Compania a ieftinit vineri motorina cu 5 bani/l, iar benzina cu 2 bani/l, diferența dintre prețurile celor 2 tipuri de carburanți coborând sub 70 de bani/l anunță Profit.ro.

Preț carburanți 24 februarie

Conform unei analize a sursei citate, prețul combustibilului diesel a fost redus cu 50 bani/l, iar cel al benzinei cu doar 5 bani pe litru, în stațiile OMV și Petrom, după ce în cele 2 săptămâni premergătoare fuseseră maorări de prețuri de 24, respectiv 29 bani/l.

„UE, inclusiv România, este importatoare netă de diesel. În urma ieftinirii de marți, motorina se poate aciziționa cu 7,19-7,22 lei/l, iar benzina cu 6,48-6,54 lei/l, în stațiile Petrom și cu 7,27-7,30, respectiv 6,59-6,63 lei/l, în cele OMV. Prețul combustibilului diesel din stațiile Petrom era marți dimineața cu 6 bani sub cel din stațiile Lukoil, iar cel din stațiile OMV cu 4 bani/l sub cel din stațiile concurente Rompetrol și Mol. Așa cum au obișnuit piața, și companiile concurente ale OMV Petrom vor efectua probabil în următoarele ore o mișcare similară”, este prevăzut în analiza Profit.

Ai mai putea citi: Statul oferă bani înapoi românilor! Ce persoane vor avea parte de venituri financiare

Prețuri OMV Petrom
Prețuri OMV Petrom

Evoluția prețurilor carburanților în stațiile din capitală de la începutul lunii Diferența față de prețul benzinei a coborât astfel la 0,68 lei/l în stațiile OMV și 0,71 lei/l în cele Petrom, după ce în luna octombrie a anului trecut atinsese un maxim istoric de 1,5 lei/l. Cotațiile petrolului au crescut joi, după o serie de șase sesiuni de depreciere consecutive, pe fondul datelor economice solide din SUA și al optimismului privind creșterea cererii în China și India.

Primele efecte ale embargoului impus de UE importului de produse petroliere rusești ar putea apărea în luna aprilie, când și cererea va înregistra o creștere sezonieră, iar stocurile efectuate în ultima perioadă vor începe să se diminueze. În plus, în aprilie, va intra într-o revizie programată de 42 de zile și rafinăria Petrobrazi, operată de OMV Petrom.

Ai mai putea citi: Institutul Național pentru Fizica Pământului dă alerta în România, după cele 540 de cutremure din ultimele zile. „Nu excludem și posibile replici mai puternice”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult