- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 26 aprilie. Petrom a ieftinit motorina. Ce se întâmplă azi cu benzina

26 Apr, 08:21 • Bumbeneci Diana
Petrom a actualizat prețurile pentru benzină și motorină. Iată cât costă astăzi cei mai utilizați carburanți din România.
Preț carburanți 26 aprilie. Petrom a ieftinit motorina. Ce se întâmplă azi cu benzina

Petrom

, cunoscut în țara noastră drept liderul pieței carburanților, a ieftinit din nou motorina. Conform peco-online, aceasta este a treia ieftinire din luna aprilie, după ce marți, 23 aprilie, benzina standard a fost ieftinită cu doi bani pe litru și motorina standard, cu 4 bani pe litru, iar sâmbătă, 20 aprilie, prețul motorinei a scăzut cu 6 bani pe litru.

Cât costă azi benzina și motorina la Petrom

În prezent, prețul motorinei a scăzut cu trei bani pe litru, modificare de preț aplicată joi, 25 aprilie, la orele prânzului. Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, a afișat în cursul dimineții de vineri, 26 aprilie 2024 sumele pentru carburanți: 7,39 lei pentru un litru de benzină standard și 7,41 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Conform informațiilor peco-online, la stațiile Petrom din București, prețul unui litru de benzină standard variază acum între 7,33 lei și 7,40 lei. În ceea ce privește motorina standard, prețurile se situează între 7,39 lei și 7,42 lei pe litru. Astfel, diferența dintre prețul benzinei și al motorinei a ajuns acum la doar doi bani.

Prețurile carburanților au înregistrat fluctuații semnificative în ultimii doi ani, cu cea mai mare diferență înregistrată în octombrie 2022, când motorina era mai scumpă cu 1,5 lei pe litru. Ulterior, în urma unor ajustări, prețurile benzinei și motorinei s-au egalat la sfârșitul lui aprilie 2023, indiferent dacă era vorba de 6,60 lei sau 6,61 lei pe litru.

Vezi și: Cât a ajuns să coste carnea de miel cu puțin timp înainte de Paște. Românii se tem că nu vor avea bani pentru cumpărături

Evoluție prețuri Petrom
Evoluție prețuri Petrom

Pe 25 mai 2023, benzina standard de la Petrom a depășit în preț motorina standard, o premieră în ultimii ani. La stațiile Petrom din București, conform datelor peco-online și Monitorul Prețurilor, un litru de benzină standard avea un cost cuprins între 6,42 lei și 6,48 lei, în timp ce motorina standard costa între 6,43 și 6,46 lei pe litru. Ulterior, prețurile au început să crească din nou până în toamna anului trecut.

În comparație cu luna martie 2024, prețul mediu al unui litru de benzină a înregistrat o creștere de 4,1%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă acum cu 14,5 lei mai mult decât acum 30 de zile. În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu 0,3%, determinând o creștere de 1 leu pentru un plin (50 de litri) față de acum 30 de zile.

În prezent, ultimele statistici reliefează faptul că România se clasează pe locul al treilea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. În ceea ce privește motorina, țara noastră ocupă locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț al acestui tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Citește și: Pensii mai 2024. CNPP anunță când intră pensiile pentru Paște având în vedere minivacanța

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult