- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 28 martie. Cât a ajuns să coste azi benzina și motorina, după ce Petrom a raportat scumpiri la pompă în prima zi a săptămânii

28 Mar, 09:31 • Constantin Cristina
Petrom ieftinește tarifele carburanților la pompă, imediat după ce a anunțat în prima zi a săptămânii că are loc o majorare. Cât a ajuns să coste, acum, motorina și benzina?
Preț carburanți 28 martie. Cât a ajuns să coste azi benzina și motorina, după ce Petrom a raportat scumpiri la pompă în prima zi a săptămânii

Petrom a scăzut prețul benzinei și al motorinei, după ce a anunțat o scumpire la pompă cu 4 bani/l din prima zi a săptămânii. Benzina standard a scăzut cu doi bani/l, iar motorina a fost redusă cu 4 bani/l, a anunțat Monitorul Prețurilor.

Citește și: O nouă ieftinire a carburanților. Care sunt prețurile astăzi la pompele Petrom

Înainte să aibă loc această scădere, au mai avut loc alte cinci diminuări ale tarifelor de motorină cu 21 de bani, iar benzina se scumpise cu 5 bani/l.

Tarifele carburanților au scăzut din nou

După modificările realizate acum, vorbim de un litru de benzină standard care costă între 6,59 și 6,65 de lei, iar cel de motorină standard costă între 7,06 și 7,09, prețuri întâlnite la stațiile din Capitală.

ieftinire la benzină și motorină
ieftinire la benzină și motorină

După ieftinirea de sâmbătă a motorinei, la stația Petrom Vitan, lângă București Mall arată în data de 28 martie, un preț de 6,64 de lei/l în cazul benzinei, iar pentru motorină este 7,08 lei/l, arată o monitorizare realizată de Economedia.ro.

Diferența de preț dintre carburanți la ora actuală a ajuns să fie de 44 de bani/l, după un record din toamnă de 1,5 lei. Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,4 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 4,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, potrivit peco-online.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 1,5 %, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 5,5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

România se află pe locul 3 în Uniunea Europeană, în clasamentul cu cea mai ieftină benzină și cele mai scăzute tarife la motorină, după Bulgaria, Malta, a anunțat sursa citată.

Alte articole: Începutul de săptămână nu vine cu vești bune pentru șoferi! Benzina continuă să se scumpească! Petrom a anunțat încă o majorare a carburanților