- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Începutul de săptămână nu vine cu vești bune pentru șoferi! Benzina continuă să se scumpească! Petrom a anunțat încă o majorare a carburanților

27 Mar, 11:58 • Constantin Cristina
Petrom, liderul de piață a carburanților din România, scumpește din nou benzina. Cât a ajuns să coste, mai nou, un litru de benzină comparativ cu un litru de motorină?
Începutul de săptămână nu vine cu vești bune pentru șoferi! Benzina continuă să se scumpească! Petrom a anunțat încă o majorare a carburanților

Șoferii încep săptămâna cu vești proaste! Petrom, liderul de piață a carburanților din România, își majorează prețurile la carburanți, a anunțat economedia.ro.

Benzina standard s-a scumpit cu 4 bani pe litru. Această majorare a avut loc duminică seară, 26 martie, conform Monitorul Prețurilor.

Citește și: Carburanții s-au ieftinit din nou. Cât costă litrul de benzină și motorină la 17 martie

Cât a ajuns să coste un litru de benzină la Petrom

Tariful unui litru de benzină standard fluctuează, acum, între 6,61 și 6,67 de lei, iar ultima majorare a carburantului a avut loc joi. De asemenea, motorina costă între 7,10 și 7,13 lei.

Petrom scumpește benzina
Petrom scumpește benzina

Astăzi, 27 martie, se înregistrează la stația Petrom Vitan, lângă București Mall, benzina cu prețul de 6,66 lei/litru, iar motorina costă 7,12 lei/litru. Diferența dintre benzina și motorină este în acest moment de 46 de bani pe litru, deși în toamnă era de 1,5 lei.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 0,9%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costă astăzi cu 3 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile, potrivit peco-online.

Prețul mediu al motorinei a scăzut cu 1,6%, adică un plin de 50 de litri, ajunge să coste cu 6 lei mia puțin decât în urmă cu o lună.

România a ajuns să urce în Top 3 în Uniunea Europeană, al țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta. Astfel, și în cazul motorinei, România este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta, a susținut sursa citată.

Alte articole: Carburanții se scumpesc din nou. Motorina și benzina ajung la un nou record pe 9 martie