- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 28 noiembrie. Se schimbă prețurile pentru benzină. Ce se întâmplă azi cu motorina

28 Nov, 09:08 • Bumbeneci Diana
Prețul carburanților în România, astăzi, 28 noiembrie 2023 aduce schimbări pentru șoferii care alimentează. Se schimbă prețul pentru benzină și motorină.
Preț carburanți 28 noiembrie. Se schimbă prețurile pentru benzină. Ce se întâmplă azi cu motorina

Prețul carburanților în România, astăzi, 28 noiembrie 2023 au fost actualizate. Benzina înregistrează o scădere ușoară, în timp de motorina stagnează la același preț precum în prima zi a acestei săptămâni.

Preț carburnați 28 noiembrie

Cât despre benzina standard, cea mai ieftină costă marţi 6,51 de lei şi se găseşte la o staţie Petrom din Bucureşti Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A, sector 5. Ieri, prețul benzinei era la valoarea de 6,52 lei.

La restul stațiilor, benzina standard se găsește la prețuri între 6,53 lei şi 7,24 lei.

Ai mai putea citi: Românii riscă să nu primească la timp pensiile și alocațiile. Milioane de oameni așteaptă cu sufletul la gură banii de sărbători

Carburanți
Carburanți

Pentru benzina premium, prețurile variază de la 6,97 lei până la 7,33 lei, de asemenea în scădere. De partea cealaltă, datele prezentate astăzi reliefează faptul că mai ieftină motorină standard costă marţi 7,18 lei şi se găseşte la o staţie Socar din Bucureşti, Str. Vasile Lascar, nr. 141A. Motorina stagnează la acest preţ.

La celelalte stații, motorina standard se găsește la prețuri între 7,20 lei și 7,49 lei. În schimb, cea mai ieftină motorină premium costă marţi 7,56 lei litrul, de asemenea în scădere faţă de zilele precedente, iar cea mai scumpă este 7,89 lei.

Acum un an, preţul unui litru de benzină standard trecuse de 8 lei, în timp ce motorina standard depăşea 9 lei pe litru.

Motivele pentru fluctuațiile prețurilor carburanților la stațiile de alimentare pot fi explicate prin evoluția cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină. Aceste cotații aduc prețurile de referință pe acțiunea mondială a combustibilului și sunt influențate de cererea, oferta și tranzacțiile dintre comerțul din sectorul angro al combustibililor.

Ai mai putea citi: Un nou vortex polar va aduce ger în România. ANM anunță cum va fi vremea până pe 25 decembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult