- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Românii riscă să nu primească la timp pensiile și alocațiile. Milioane de oameni așteaptă cu sufletul la gură banii de sărbători

28 Nov, 08:45 • Bumbeneci Diana
Pensiile și alocațiile ar putea întârzia chiar în prag de Sărbători. Milioane de români ar putea fi afectați.
Românii riscă să nu primească la timp pensiile și alocațiile. Milioane de oameni așteaptă cu sufletul la gură banii de sărbători

Pensionarii riscă să primească cu întârziere banii chiar în prag Sărbători. Același risc există și în cazul copiilor care trebuie să își primească alocațiile pe luna decembrie.

Românii riscă să nu primească la timp pensiile și alocațiile

În luna decembrie, pensiile, alocațiile și ajutoarele sociale ar putea întârzia din cauza grevei angajaților din Casele teritoriale de Pensii. Este deja a doua zi în care ghișeele nu vor fi deschise pentru public iar sindicaliștii spun că nu vor relua activitatea până când doleanțele nu le vor fi ascultate și îndeplinite.

Vezi și: Un nou vortex polar va aduce ger în România. ANM anunță cum va fi vremea până pe 25 decembrie

Mai mult, proteste sunt și în Direcțiile de Sănătate Publică și în Inspectoratele de Muncă. Angajații din subordinea Ministerului Muncii refuză să mai lucreze până nu primesc salarii mai mari. Cu pancartele în mâini au ieșit din birouri și din spatele ghișeelor pentru a putea protesta în fața instituțiilor și spun că nu se vor opri dacă nu se vor produce schimbări în sistem.

pensii
pensii

Angajații vor salarii similare cu cele ale funcționarilor din aparatul central, de la Casa de Sănătate ori de la Fisc, care au venituri lunare cu 2000 de lei mai mari.

Neajunsurile i-au scos în stradă și pe funcționarii publici din județele Mureș, Timiș, Bihor, Arad, Vaslui sau Buzău. Pentru că salariile lor nu au mai crescut de șapte ani.

Dacă oficialii nu vor găsi o soluție, pensionarii riscă să nu își încaseze pensiile de sărbători. Și nu sunt singura categorie de cetățeni afectați:

„Nu vom mai monitoriza calitatea apei, nu se vor elibera avize epidemiologice de îmbălsămare, nu vom mai elibera rețete cu regim special”, au transmis protestatarii.

Angajații avertizează că protestele, grevele de avertisment și cele generale se vor extinde în Casele de Pensii, Agențiile pentru Ocuparea Forței de Muncă și Direcțiile de Sănătate Publică din toată țara. Grevele sunt anunțate pe perioadă nedeterminată.

Vezi și: Românii se vor confrunta cu schimbări majore în 2024. Prețul energiei electrice ar putea crește cu 6%

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult