- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 4 august. Cât costă astăzi un litru de benzină și motorină. Șoferii vor avea o surpriză la pompă

04 Aug, 09:12 • Lupu Alexandra
Cât costă carburanții astăzi în România. Vești pentru șoferi.
Preț carburanți 4 august. Cât costă astăzi un litru de benzină și motorină. Șoferii vor avea o surpriză la pompă

Preț carburanți 4 august. Șoferii vor avea o surpriză la pompă! În timp ce benzina stagnează, românii trebuie să plătească mai mult pentru motorină, informează antena3.ro.

Cât costă carburanții astăzi

O nouă surpriză la pompă. Românii trebuie să scoată mai mulți bani din buzunare pentru un litru de motorină. Pe de altă parte, benzina stagnează.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Țările europene cu cei mai ieftini și cei mai scumpi carburanți la pompă. Statul român, al treilea cel mai ieftin din UE

Cea mai ieftină variantă de benzină standard costă astăzi 6.88 lei și se găsește în mai multe stații Petrom și Lukoil din București. La restul stațiilor din Capitală, benzina standard se găsește la prețuri între 6.89 lei și 7.06 lei. Pe de altă parte, românii trebuie să scoată din buzunare între 7.34 și 7.71 lei pentru benzina premium.

Cea mai ieftină motorină standard se găseşte la o staţie Lukoil din Bucureşti și costă vineri 6.94 lei, la adresa bulevardul Preciziei, nr. 34, Sector 6. Ieri, șoferii scoteau din buzunare 6.91 lei pentru un litru de motorină. La restul stațiilor din Capitală, motorina standard se găsește la prețuri între 6,95 lei și 7,06 lei. În ceea ce privește motorina premium, ea costă 7.30 lei și ajunge până la 7.57 lei.

Carburanți
Carburanți

Prețurile carburanților în stațiile de alimentare au o evoluție neașteptată, însă similară cu cea a cotațiilor internaționale Platts pentru benzină și motorină. Cu toate acestea, se pare că diferența este de câteva zile, constată Consiliul Concurenței, în urma unui studiu care reanalizează modul în care se transmit modificările cotațiilor. Cotația Platts este un preț de referință internațional pe piața benzinei sau motorinei.

De asemenea, reprezintă o valoare reflectată de cererea, oferta și tranzacțiile realizate între traderi pe piața angro a combustibililor.  Cotația Platts nu este o informație publică, iar pe termen lung tinde să urmeze același trend cu prețurile barilului de petrol. Atunci când cotațiile sunt în creștere la benzină și motorină, se majorează și prețul la pompă al carburanților în România. Astfel, atunci când cotațiile scad, se diminuează și tariful în stațiile de alimentare. Cea mai mare parte a ajustării prețurilor la pompă se realizează în interval de o săptămână, referindu-ne atât la creștere, cât și la scăderea cotației internaționale de referință Platts.

Vezi și: Radiografia pieței carburanților. Câți litrii pot fi achiziționați cu salariul mediu pe economie în Europa