- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți 7 decembrie. Românii se bucură de o nouă ieftinire a motorinei standard!

07 Dec, 09:01 • Fundeanu Madalina
Prețuri carburanți joi, 7 decembrie. Petrom a ieftinit din nou motorina standard!
Preț carburanți 7 decembrie. Românii se bucură de o nouă ieftinire a motorinei standard!

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit din nou motorina standard, joi 07 decembrie, cu încă 5 bani pe litru, potrivit Monitorul Prețurilor. O reducere similară de preț a fost aplicată și marți după-amiază, potrivit surselor Economedia.

Prețuri carburanți joi, 7 decembrie

Stația Petrom Vitan prezintă joi, 07 decembrie, următoarele prețuri pentru carburanți:

  • 6,56 lei pentru un litru de benzină standard
  • 7,12 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Potrivit peco-online, prețul benzinei standard la stațiile din Capitală este cuprins acum între 6,50 lei și 6,57 lei pe litru, iar cel al motorinei standard, între 7,10 lei și 7,13 lei. De la 1 noiembrie, zi în care motorina s-a ieftinit cu 7 bani pe litru și a scăzut sub 7,5 lei la multe stații, prețul benzinei a scăzut cu 32 de bani, iar al motorinei cu 44 de bani, fără a lua în calcul și promoțiile aplicate de Petrom la final de săptămână.

Te-ar putea interesa și: Preț carburanți, astăzi, 6 decembrie 2023. Prețurile carburanților au scăzut!

carburanți
carburanți

Preţurile petrolului au atins cele mai reduse niveluri

Preţurile petrolului au scăzut în decursul zilei de miercuri cu 4% şi au atins cele mai reduse niveluri din iunie, deoarece o creştere peste aşteptări a stocurilor de benzină din SUA a exacerbat îngrijorările legate de cererea de combustibil, transmite Reuters, citat de România TV.

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 2,81 dolari, sau cu 3,5%, până la 74,39 dolari pe baril. Contractele futures pentru ţiţeiul american WTI au coborât cu 2,74 dolari, sau cu 3,8%, la 69,58 dolari pe baril.

„Are loc o distrugere a cererii pentru combustibili. Piaţa este mai concentrată pe cerere decât pe ofertă în acest moment”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial.

Îngrijorările legate de sănătatea economică a Chinei au cântărit asupra preţurilor, la o zi după ce agenţia de rating Moody’s a redus perspectiva privind ratingul A1 al Chinei de la stabilă la negativă.

„Stocurile de benzină din SUA au crescut cu 5,4 milioane de barili săptămâna trecută”, a spus Energy Information Administration, cu mult faţă de creşterea de 1 milion de barili la care se aşteptau analiştii.

Vezi și: Numărul de SRL-uri înfiinţate în perioada ianuarie-oc­tombrie a fost de peste 81.000. Este cel mai mic nivel din ultimii 5 ani