- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preț carburanți joi, 7 martie. Benzina și motorina, mai ieftine astăzi!

07 Mar, 08:14 • Fundeanu Madalina
Preț carburanți astăzi, 7 martie. Șoferii plătesc mai puțin pentru benzină și motorină!
Preț carburanți joi, 7 martie. Benzina și motorina, mai ieftine astăzi!

Petrom, liderul pieței carburanților, a ieftinit din nou carburanții, joi, 7 februarie 2024. Prin urmare, benzina standard este mai ieftină cu un ban, iar motorina standard are un preț mai mic cu 4 bani, potrivit informațiilor transmise de Economedia.

Preț carburanți astăzi, 7 martie

Stația Petrom Vitan, monitorizată de sursa citată, afișează următoarele prețuri:

  • 7,14 lei pentru un litru de benzină standard și
  • 7,48 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Ieftinirile precedente s-au petrecut săptămâna trecută, pe 1 și 2 martie, primele după o serie de 13 scumpiri începute pe 18 ianuarie 2024. De atunci, cu ieftinirile din martie, prețurile au crescut cu 54 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 38 de bani pe litru în cazul motorinei.

Pe 1 martie, Petrom a redus prețul benzinei cu 2 bani pe litru. Apoi, pe 2 martie, a scăzut și prețul motorinei cu 4 bani pe litru.

Ai mai putea fi interesat și de: România are un aliat surprinzător pentru aderarea la OCDE. Aproape 3.500 de companii din această țară investesc în economia noastră

preț carburanți
preț carburanți

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din București, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 7,08 lei și 7,15 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,46 lei și 7,49 lei pe litru.

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 5,3%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 18 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a crescut cu un procent de 3,7 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 13,5 lei mai mult decât costa în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor ce au cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru și Malta. În ceea ce privește prețul motorinei, țara noastră se clasează pe locul 5 între statele Uniunii Europene din punct de vedere al celui mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria, Cipru, Cehia și Malta.

Vezi mai multe știri despre: Burduja, optimist în ceea ce privește şansele sale la alegerile pentru Primăria Capitalei. „Bucureștenii vor un nume nou, iar eu corespund”