- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul chiriilor crește într-un ritm record. Câți bani scot acum românii din buzunare pentru o garsonieră

23 Aug, 21:24 • Lupu Alexandra
Chiriile continuă să crească. Cât costă acum o garsonieră.
Prețul chiriilor crește într-un ritm record. Câți bani scot acum românii din buzunare pentru o garsonieră

Proprietarii din marile orașe din România și-au mărit așteptările dacă vorbim despre prețul cerut pentru chirie, informează profit.ro. Tocmai din acest motiv, românii scot mai mulți bani din buzunare pentru o garsonieră.

Cât costă acum o garsonieră

Cele mai semnificative scumpiri au apărut pe piața din Constanța. La fel de bine, unele dintre cele mai piperate chirii se plătesc în Cluj Napoca și București. Daniel Crainic, director de marketing la imobiliare.ro, relatează că românii plătesc cu 14% mai mulți bani pentru chirie față de anul trecut.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: De ce germanii nu cumpără case și preferă să stea cu chirie! Legătura neștiută cu cel de-Al Doilea Război Mondial

De exemplu, o garsonieră se închiriază deja cu 320 euro pe lună în Cluj. Daniel Crainic spune că situația curentă nu lasă urmă de interpretări, dacă vorbim despre ceea ce va urma în septembrie: numărul proprietăților scoase la închiriere va scădea, iar cererea va crește cu 20%.

„Chiriile continuă să crească. Garsonierele din Cluj se închiriază deja cu 320 de euro/lună cu 14% mai mult decât anul trecut și cu 100 de euro lunar peste Timișoara, unde, în continuare piața chiriilor e mai abordabilă.

Situația curentă nu lasă loc de foarte multe interpretări pentru ceea ce va urma în septembrie când numărul proprietăților scoase la închiriere va scădea, iar cererea va crește cu până la 20% în marile orașe”, spune Daniel Crainic, Imobiliare.ro.

Se pare că cele mai scumpe garsoniere sunt disponibile luna aceasta în Cluj-Napoca. Românii trebuie să fie pregătiți să scoată din buzunar o sumă medie de 320 euro/lună. În Capitală, o garsonieră se închiriază mai ieftin decât în Cluj: potențialii chiriași au nevoie de suma de 310 euro pe lună.

Garsonieră
Garsonieră

Pentru o garsonieră în Brașov, românii trebuie să scoată din buzunare 299 euro/lună, în timp ce în Constanța chiria medie pentru o astfel de locuință se situează la 280 euro pe lună. Clasamentul se schimbă dacă vorbim despre apartamentele cu 3 camere. Cele mai mari chirii sunt regăsite în Capitală, media fiind în jurul valorii de 650 de euro pe lună. Bucureștiul este urmat de Cluj (600 euro/lună).

Pe de altă parte, românii care vor să închirieze un apartament cu 3 camere în Brașov trebuie să plătească 580 euro/lună. În același timp, o proprietate similară în Constanța costă 550 euro/lună.

Citește și despre următorul subiect: Cea mai ieftină chirie din Spania. În ce localitate poți închiria o locuință cu doar 4,1 euro pe metru pătrat