- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri la Târgul de Crăciun din Craiova. Cât ar trebui să scoți din buzunar pentru un pahar de vin fiert

20 Nov, 22:00 • Cornel Ghimeșan
Târgul de Crăciun din Craiova și-a deschis porțile de la finalul săptămânii trecute, iar românii s-au bucurat, în acest weekend, de atmosfera de poveste.
Prețuri la Târgul de Crăciun din Craiova. Cât ar trebui să scoți din buzunar pentru un pahar de vin fiert

Craiova a îmbrăcat deja haine de sărbătoare. Târgul de Crăciun din orașul primarului Lia Olguța Vasilescu s-a deschis în data de 17 noiembrie 2023 și se va închide în 2 ianuarie 2024. Până atunci, însă, poate fi vizitat zilnic, între orele 12:00 și 22:00. Târgul se ține în patru zone diferite: Centrul Vechi, Piaţa William Shakespeare, zona Doljana şi Piața Mihai Viteazul.

Citește și Afacerea cu care un român speră să dea lovitura de Crăciun. Anul acesta va livra mii de colete: „Prețurile încep de la 43 de lei”

Vizitatorii s-au bucurat în weekend de atmosfera festivă, de vin fiert, burgeri, clătite, turtă dulce și alte preparate, neținând cont de prețurile piperate. Așadar, un pahar de vin fiert costă 10 lei la târgul din Craiova, la fel ca la cel din Sibiu.

„Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveștii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piața Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăți pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori și figurine diferite – pe tematica din piața respectivă. Tot la Craiova a fost montată cea mai mare roată care poate fi văzută anul acesta în România. Are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri, o capacitate de 140 de persoane și vine direct din Olanda. Așa că invităm pe toată lumea să vină la Craiova, la unul dintre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Ce prețuri sunt la Târgul de Crăciun din Sibiu

Prețurile la Târgul de Crăciun din Sibiu sunt destul de mari, dar oamenii nu au fost descurajați să cumpere tot ce și-au dorit. O ciocolată caldă costă 15 lei, iar una cu alcool 20 de lei. La capitaolul mâncare, sarmalele sunt cele mai scumpe. Spre exemplu, două sarmale costă nu mai puțin de 35 de lei, iar gulașul cu fasole e 30 de lei.

Pentru o singură clătită ar trebui să scoateți din buzunar între 20 și 35 de lei, în funcție de ingredientele alese. Turta dulce costă între 15 și 20 de lei, iar Choco Kebab e 25-35 de lei.

Cei care doresc să vadă orașul de sus, din roata panoramică, plătesc 30 de lei pentru un bilet. Doar copiii sub trei ani au accesul gratuit.

Citește și Magia Crăciunului în Sibiu. Mii de vizitatori la târg, care sunt preţurile principalelor atracţii

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult