- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețurile la gazele naturale și energie vor rămâne plafonate: „Până în 2025, o plasă de siguranță, aș putea spune”

29 Sep, 13:37 • Oprea Alina
Compania Transgaz a venit cu o veste bună pentru români. Aceasta a luat hotărârea ca românii să mai beneficieze încă un an și jumătate de de prețuri subvenționate la gaze naturale și energie.
Prețurile la gazele naturale și energie vor rămâne plafonate: „Până în 2025, o plasă de siguranță, aș putea spune”

Valeriu Steriu, care este Reprezentant al Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie a declarat în Agenția de Presă RADOR, conform celor furnizate de Ziare.com, faptul că prețurile vor rămâne plafonate până la sfârșitul lunii martie a anului 2025. Prețurile vor fi următoarele: 68 de bani pe kilowatt pentru un consum de până la 100 de kilowați lunar, 80 de bani pentru intervalul 100-225 de kilowați, 1,3 înt5re 255 și 300 de kilowați. Ceea ce se află peste 300 de kilowați, va fi costul de 1,3 lei pentru întreaga cantitate. Pentru gaze, pețul pe un kilowat/oră, nu va depăși 31 de bani.

Transgaz

Află și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/sistemul-national-de-transport-de-gaze-naturale-din-republica-moldova-va-fi-preluat-de-transgaz-370839/

Declarațiile lui Valeriu Steriu

Motivul pentru care se aplică plafonarea aceasta este, după cum a declarat și Valeriu Steriu, este de a conferi o stabilitate a tarifelor pentru populație, dar și pentru consumatorii industriali. Valeriu Steriu a confirmat cele spuse în cadrul Congresului Central European al Gazelor Naturale, la Sibiu.

„Până în 2025, o plasă de siguranță, aș putea spune, care poate avea, deși nu ne dorim să mai facem modificări, nici nu sunt anunțate în următoarele luni astfel de modificări. Monitorizăm permanent situația din toate punctele de vedere, tocmai pentru a vedea dacă este necesară o intervenție, dar în clipa de față cred că predictibilitatea este cea mai importantă, astfel încât toate companiile care au bugete de pus la punct pentru anul viitor, populația la fel, să aibă în mod real o protecție și să avem cel puțin această iarnă și iarna viitoare cât mai liniștite.”, declarații oferite de Valeriu Steriu, conform celor comunicate de Ziare.com.

Gaze naturale și energie – ambele asigurate

Ion Stelian, Președintele Transgaz, a declarat faptul că populația nu trebuie să aibă grija asupra lipsei gazelor, întrucât sunt înmagazinate circa 90% din gazele naturale, spunând că a umplut toate depozitele de gaz. Totodată, el a asigurat România că va face față oricăror tipuri de temperaturi care vor fi prevăzute ioarna aceasta.

”Avem astăzi înmagazinați 3.065.000.000 de metri cubi, corespunzător unui procent de 96,23%. Indiferent ce se va întâmpla, noi iarna o vom trece, chiar dacă iarna va fi foarte geroasă, avem stocurile asigurate.”, a declarat Ion Stelian, dup cum a comunicat Ziare.com.

Află și: https://www.dailybusiness.ro/stiri-interne/directorul-transgaz-anunta-o-catastrofa-pentru-romania-undeva-in-4-5-ani-de-zile-nici-gazele-din-marea-neagra-nu-vor-satisface-necesarul-romaniei-369718/