- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Fostul colos IMGB a ajuns o grămadă de fiare vechi și moloz. Cum arată cele 17,8 hectare de teren pe care se vor construi 3.150 de apartamente și un centru comercial

07 Dec, 15:11 • Gabriela Andreescu
Lucrarile de demolare a platformei IMGB, cândva una dintre cele mai puternice platforme industriale ale României, au fost finalizate, iar în prezent este curățat. Terenul a fost cumpărat de SIF Banat-Crișana în 2020, pe care mai apoi l-a vândut mai departe retailerilor și unui dezvoltator imobiliar.
Fostul colos IMGB a ajuns o grămadă de fiare vechi și moloz. Cum arată cele 17,8 hectare de teren pe care se vor construi 3.150 de apartamente și un centru comercial

În toamna acestui an au început demolările de pe fosta platformă, iar terenul este aproape curățat, potrivit imaginilor dintr-o filmare aeriană realizată de Dash Camera RO.

Platforma IMGB a fost demolată

Imaginile filmate cu drona și publicate în urmă cu trei zile pe pagina oficială de Youtube Dash Camera Ro arată cum din fosta platformă industrială au mai rămas doar grămezi de fiare și moloz, iar terenul fostului IMGB va fi curățat în curând, iar pe cele 7,8 hectare de teren vor fi construite 3.150 de apartamente, dar și pentru un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 28.000 de mp. Tot aici ar urma să fie consturite magazine Dedeman, Altex, Lidl și Kaufland, conform informațiilor din presa de profil, care arată că retailerii au cumpărat bucăți din fosta platformă.

Citește și: Porturile Brăila și Galați vor fi modernizate! Ministrul Grindeanu a anunțat semnarea a două contracte de aproape 53 de milioane de euro pentru îmbunătățirea capacității operaționale

SIF Banat Crișana finaliza în octombrie 2020 achiziția pachetului de acțiuni reprezentând 99,92% din capitalul social al Doosan IMGB, care avea în proprietate 540.000 de mp de teren intravilan, situat în sudul Capitalei. Valoarea tranzacției a fost de 32,7 milioane de euro. Ulterior, compania de investiții financiare a negociat vânzarea terenului către mai mulți retaileri și un dezvoltator imobiliar, informează economica.net.

Rămășițele colosului industrial IMGB
Rămășițele colosului industrial IMGB

Prime Kapital este unui dintre cumpărătorii unei bucăți din uriașul teren al fostei platforme IMGB din sudul Bucureștiului. Dezvoltatorul are 17,8 hectare de teren și planuri pentru 3.150 de apartamente, dar și pentru un centru comercial cu o suprafață închiriabilă de 28.000 de mp. Investiția doar în rezidențial se ridică la 188 de milioane de euro, iar pentru partea comercială, bugetul alocat este de 47 de milioane de euro.

Citește și: Ministrul Turismului îi roagă pe români să nu mai meargă la schi pe pârtiile din Austria. În alte țări europene condițiile „ar putea fi chiar și mai bune”

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult