- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primele căpșuni românești, cu 3 săptămâni mai devreme în piețe. Care este prețul unui kilogram

18 Apr, 23:28 • Fundeanu Madalina
Căpșunile românești au apărut deja pe tarabele din piețe. Un kilogram se vinde cu 40 de lei.
Primele căpșuni românești, cu 3 săptămâni mai devreme în piețe. Care este prețul unui kilogram

Primele căpșuni românești au apărut deja în piețele din România, cu trei săptămâni mai devreme față de anii anteriori. Un kilogram de căpșuni românești se vinde la prețul de 40 de lei, conform informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

Cât costă un kilogram de căpșuni românești în piețe

Cu trei săptămâni mai devreme față de anii trecuți, căpșunile produse în România au ajuns în deja pe tarabele din piețe. Prețul pe kilogram este de 40 de lei.

„Fructele sunt foarte mari, sunt foarte aromate. Dacă gustăm o căpșună, miezul ei e delicios. Sunt foarte dulci, foarte aromate. Culesul este foarte greu, în sensul că trebuie să stai foarte mult aplecat, dar e foarte plăcut când vedem niște căpșuni foarte mari. Luna aceasta este o producție foarte bună”, spune unul dintre producătorii de căpșuni.

Până în acest moment, producătorul a cules în jur de 100 de kilograme.

„Vremea foarte caldă a dus la coacerea lor mai devreme. Și gustul lor este mai bun datorită faptului că a fost soare”, adaugă un alt producător.

Ai mai putea fi interesat și de: Cât a ajuns să coste 1 kg de ceapă, considerată până nu demult „leguma săracului”. Prețul cepei în piață este mai mare decât la supermarket. Cu cât o poți cumpăra de pe OLX

căpșuni
căpșuni

Prețul unui kilogram de căpșuni la Mega Image

Prețul unui kilogram de căpșuni a ajuns neașteptat de mare și la Mega Image. Retailerul german a scos la vânzare fructele de import cu aspect impecabil, dar cu un preț care nu este deloc atractiv. Mulți clienți au decis să-și pună pofta-n cui când s-au uitat la preț și și-au adus aminte ce salarii au.

O caserolă cu fructe care arată delicios, aduse din import, are un preț colosal, Nu mai puțin de 43,99 de lei trebuie să plătești pentru a le cumpăra de la retailerul german. Prețurile sunt mari și în alte magazine.

Salariile pentru culegători

Culegătorii de căpșuni din România câștigă la fel ca cei din străinătate. Potrivit datelor de pe piață, un culegător din țara noastră poate să câștige între 130 și 150 de lei pe zi. Venitul lunar e de 3.900 – 4.500 de lei pentru 30 de zile lucrate (echivalentul a aproximativ 780-900 de euro pe lună). Aceste cifre sunt suficient de atractive pentru a suscita interesul românilor pentru angajarea în acest domeniu.

Vezi mai multe știri: Au apărut primii cartofi noi românești. Cu ce preț se vinde un kilogram