- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primele declarații ale lui Marcel Ciolacu după ce a fost aprobat bugetul pe 2024. „Vor fi peste 80.000 de noi locuri de muncă”

20 Dec, 18:51 • Fundeanu Madalina
Premierul României, Marcel Ciolacu, a oferit, în urmă cu scurt timp, primele declarații după votul bugetului de stat pentru anul 2024. Acesta a menționat că se va ține de toate promisiunile.
Primele declarații ale lui Marcel Ciolacu după ce a fost aprobat bugetul pe 2024. „Vor fi peste 80.000 de noi locuri de muncă

Marcel Ciolacu, premierul României, a oferit, în această seară, primele declarații după votul bugetului pentru anul 2024, din Parlament, care include și cele două majorări de pensii. Premierul a menționat că se va ține de toate promisiunile și că anul viitor vor fi 80.000 de locuri noi de muncă, potrivit Antena 3 CNN.

Primele declarații ale lui Marcel Ciolacu după votul bugetului

„Ne vom ține de toate promisiunile. Este al doilea an când vom avea o creștere economică pe investiții și nu pe consum, iar deficitul bugetar va fi la jumătatea cheltuielilor pentru investiții.

Vor fi peste 80.000 de noi locuri de muncă. România nu a intrat în recesiune.

Lucrurile au intrat într-o nouă etapă. Începem să devenim un stat serios și responsabil în fața Uniunii Europene.

Mi-am asumat alături de colegii mei acest buget al României. Tot sistemul public primește 5%. Demnitarii nu primesc această mărire”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu dezminte știrile false din legea evaziunii fiscale: „Nu iese nimeni din închisoare, legea nu este retroactivă

Marcel Ciolacu, buget 2024
Marcel Ciolacu, buget 2024

Miercuri, membrii Camerei Deputaților și Senatului au votat pentru aprobarea Legii bugetului de stat pentru anul 2024. Acest act legislativ esențial a trecut de procesul legislativ, primind aprobarea reprezentanților ambelor camere ale Parlamentului, marcând astfel un pas semnificativ în stabilirea priorităților financiare și alocărilor pentru cheltuieli pe parcursul anului viitor.

În ședința legislativă, a fost aprobată și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2024, cu un sprijin de 294 de voturi „pentru” și 84 de voturi „împotrivă”.

Bugetul propus pentru anul următor are la bază o prognoză de creștere economică de 3,4%. Printre principalele măsuri se numără majorările de pensii, programate să aibă loc în luna ianuarie, cu o creștere de 13,8%, și în septembrie, după recalculare.

În plus, acesta prevede alocări financiare pentru diverse programe sociale și ajutoare, iar salariile funcționarilor publici vor cunoaște o creștere de 5%. Important este că această creștere nu se aplică demnitarilor.

În ceea ce privește alocările financiare pentru sectoare specifice, s-au alocat fonduri suplimentare în domeniul Transporturilor, cu o majorare de 6,5 miliarde de lei pentru finalizarea unor noi tronsoane de autostradă, achiziționarea de trenuri electrice și vagoane noi, precum și pentru lucrările de modernizare a porturilor.

De asemenea, sectoare precum Sănătatea, inclusiv Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Mediul și Dezvoltarea vor beneficia de bugete mai mari.

Vezi și: Principalele schimbări fiscale din România care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2024