- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primul parc comercial din România care adoptă soluții de eficiență energetică. Investiția se ridică la 2,1 milioane de euro

06 Apr, 18:12 • Lupu Alexandra
Pas important pentru modernizarea României! Țara va beneficia de primul parc comercial care adoptă soluții pentru eficientizarea energetică.
Primul parc comercial din România care adoptă soluții de eficiență energetică. Investiția se ridică la 2,1 milioane de euro

România este cu un pas mai aproape de modernizare. Așa cum arată ultimele informații, țara va beneficia de primul parc comercial care implementează măsuri uriașe pentru eficientizarea energetică, relatează wall-street.ro.

Primul parc comercial modern din România

Doraly Expo Market face investiții de 2.1 milioane de euro pentru modernizarea României. Concret, acesta este primul parc comercial angro din țară care are în vedere măsuri importante pentru eficientizarea energetică.

Doraly Expo Market vizează reducerea dependenței de sursele de energie convenționale, diminuarea amprentei de carbon și îmbunătățirea performanțelor companiei prin micșorarea considerabilă a costurilor asociate cu energia. Din acest punct de vedere, parcul comercial va fi dotat cu panouri fotovoltaice care vor produce cantitatea anuală aproximativă de 2.700 MWh de energie verde.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Un nou aquapark se deschide în România. Cât va costa un bilet de intrare în parcul a cărui investiție se ridică la 100 de milioane de lei

Concret, sistemele implementate de Doraly vor reprezenta 50% din energia care este consumată la nivelul parcului comercial. De asemenea, corpurile de iluminat tradiționale s-au înlocuit cu LED-uri. În acest fel, reprezentanții companiei și-au propus să reducă costurile de întreținere și ale consumului de energie cu până la 75%.

Mai mult decât atât, în parcul comercial din Afumați se vor implementa stații de încărcare pentru mașinile electrice. Șoferii care conduc un astfel de autovehicul vor avea acces rapid la punctele de încărcare, iar astfel, românii vor fi încurajați în mai multe rânduri să facă achiziții de această natură.

Doraly, parc comercial
Doraly, parc comercial

Doraly Expo Market se bucură de un parcurs cu adevărat avantajos. În noiembrie 2020 a fost înființată secțiunea de cash & carry la nivelul acestuia, iar investiția inițială a proiectului era de 6 milioane de euro.

Mai exact, 10.000 de metri pătrați au fost alocați pentru segmentul de cah & carry din cadrul companiei. Deschiderea oficială a avut loc pe data de 30 noiembrie 2022, iar spațiul a fost închiriat în totalitate unui singur client, vorbind despre DECENU NOI SRL.

Pavilionul a fost construit pe baza conceptului „built-to-suit” și a fost personalizat după cerințele reprezentanților. Pentru construcție au fost folosite tehnologii de ultimă generație, care asigurau standarde înalte de performanță energetică încă din acea perioadă. Prin acest proiect, Doraly își dorea să crească cifra de afaceri cu cel puțin 18%.

„Este un business dinamic pe care dorim să îl dezvoltăm și mai mult. Companiile care vând produse la noi pe platforma online asigură livrări în 24h.

Fără această platformă acoperim o rază de 250-300 de km, dar prin vânzările online, putem accesa cumpărători la nivel național”, declara proprietarul parcului comercial.

Citește și despre următorul subiect: Nou în România! Hidroelectrica se aliază cu o companie din Emiratele Arabe pentru a construi parcuri fotovoltaice