- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Probleme cu achiziția Rovinietei. CNAIR avertizează: atenție la țepari!

15 Jun, 15:51 • Stefan Simion
Atenție de unde achiziționați rovinieta pentru circulația pe drumurile publice din România! CNAIR a transmis o comunicare cu privire la o aplicație ce prezintă probleme. 
Probleme cu achiziția Rovinietei. CNAIR avertizează: atenție la țepari!

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează șoferii din România. Utilizatorilor reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din țara noastră trebuie să știe că aplicaţia mobilă Aircash nu este autorizată pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinietă), a transmis instituția de stat prin intermediul unui comunicat publicat în această săptămână, pe site-ul oficial.

Pentru a proceda legal, utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi din România trebuie să plătească rovinieta doar prin intermediul portalului deţinut de către CNAIR, disponibil la adresa www.erovinieta.ro sau la distribuitorii autorizaţi, ale căror puncte de distribuţie/portaluri web autorizate se regăsesc pe site-ul oficial al companiei la adresa http://www.cnadnr.ro/ro/puncte-de-distributie.

Atenție la țeparii care vând Roviniete fictive! Avertismentul CNAIR

Compania Națională de Drumuri a avertizat că nu-şi asumă nicio responsabilitate cu privire la accesarea de către utilizatori, în vederea achitării rovinietei, a unor portaluri web/aplicaţii mobile neautorizate.

„În acelaşi timp, subliniem faptul că, la achiziţionarea unei roviniete prin intermediul aplicaţiei Aircash, utilizatorii achită costuri suplimentare faţă de preţul real al unei roviniete (ex: pentru o rovinietă cu valabilitate de 7 zile pentru un autoturism, pe portalurile web autorizate de către CNAIR un utilizator achită echivalentul a 3 euro, reprezentând tariful stabilit de legislaţia în vigoare, iar prin aplicatia Aircash suma achitată este de 5 euro, din care 2 euro reprezintă taxa VOI (Vignette Online Identification)”, se mai arată în comunicat.

Rovinieta, obligatorie

Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru orice vehicul de transport marfă sau persoane care circulă pe drumurile naționale, dar și pe drumurile aflate în intravilanul municipiilor și reședintelor de judet.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult