- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Probleme grave pe A1. Au apărut primele videoclipuri cel mai înalt viaduct de autostrada din Romania FISURAT! Oficialii CNAIR reacționează!

10 Sep, 10:27 • Bumbeneci Diana
Au apărut fisuri grave pe A1. Cel mai înalt viaduct din România ar putea deveni un pericol pentru șoferi.
Probleme grave pe A1. Au apărut primele videoclipuri cel mai înalt viaduct de autostrada din Romania FISURAT! Oficialii CNAIR reacționează!

Fisuri pe A1! Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pregăteşte o expertiză a viaductului de la Aciliu, de pe autostrada A 1 Deva-Sibiu, dat în folosinţă în urmă cu un deceniu. Pe unul dintre pilonii de susţinere a podului, care este cel mai înalt viaduct de autostradă din România, au apărut fisuri. Oficialii CNAIR au precizat că în prezent nu sunt probleme de stabilitate a viaductului.

Fisuri fără precedent pe A1

Ziarul Unirea a scris, în prima de weekend, că viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1, se află într-o stare avansată de degradare, pe unul dintre piloni observându-se crăpături şi desprinderi ale betonului, ceea ce reprezintă grave probleme pentru șoferi.

A1
A1

La nici 10 ani de la deschiderea circulatiei, viaductul de la Aciliu, de pe autostrada A1 Deva – Sibiu, este într-o stare avansată de degradare. Viaductul de la Aciliu se află pe lotul 3 al autostrăzii Orăstie – Sibiu, inaugurat cu «bâlbe» electorale, în anul 2014. El are o lungime de circa un kilometru şi o înălţime de 74 metri, fiind cel mai înalt viaduct de autostradă din România”, scriu jurnaliştii din Alba.

Ai mai putea citi și: Ultimul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești intră în linie dreaptă! Ministerul Transporturilor urmează să elibereze Autorizația de Construire

În acest context, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu, a declarat, pentru News.ro, că este în pregătire o expertiză în ceea ce priveşte podul de pe A1, dând asigurări că nu sunt probleme în ceea ce priveşte stabilitatea construcţiei.

Ştiu că se pregăteşte acum o expertiză extinsă pe viaduct. Până la ora actuală, din ce ştiu, nu sunt probleme de stabilitate a viaductului. Dar trebuie sa vedem exact dacă şi ce probleme sunt în mod real ca sa putem interveni preventiv. În baza expertizei se va realiza o documentaţie de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.) care va specifica toate lucrările necesare asigurării stării de viabilitate a viaductului”; a transmis, la solicitarea News.ro, oficialul CNAIR.

Vezi și: Românii mai au de așteptat până vor circula pe Autostrada Unirii. CNAIR a suspendat circulația pentru ambele loturi

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult