- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Românii mai au de așteptat până vor circula pe Autostrada Unirii. CNAIR a suspendat circulația pentru ambele loturi

01 Mar, 19:31 • Bumbeneci Diana
CNAIR a suspendat licitația pentru ambele loturi ale Autostrăzii Unirii finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Se prelungesc termenele pentru depunerea ofertelor, după ce constructorii au trimis sute de clarificări.
Românii mai au de așteptat până vor circula pe Autostrada Unirii. CNAIR a suspendat circulația pentru ambele loturi

Licitația pentru proiectarea și execuția ambelor loturi ale Autostrăzii Unirii – A8 (secțiunea Târgu Mureș – Târgu Neamț) a fost suspendată. Decizia a fost luată de CNAIR pentru a răspunde sutelor de clarificări depuse, potrivit datelor publice din Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Loturile de la „capete” au fost lansate în licitație pe 29 decembrie 2022 și sunt finanțate prin PNRR, susține Ministerul Transporturilor.

CNAIR a suspendat licitația pentru lucrările la Autostrada Unirii

Luni, 27 februarie, a fost termenul-limită pentru depunerea ofertelor pe Lotul 1 Târgu Mureș – Miercurea Nirajului (25 km), însă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a suspendat licitația, probabil pentru aproximativ două săptămâni, și va stabili un nou termen. Aceeași decizie a fost luată marți dimineață și pe lotul III Leghin – Târgu Neamț (30 km), pentru ambele loturi fiind aproximativ 700 de întrebări și clarificări depuse.

Vezi și: România ar putea lega A8 de Chișinău și Odesa. Grindeanu: „Am discutat astăzi cu omologul meu din Republica Moldova, Andrei Spînu”

Autostrada Unirii  licitație oprită de CNAIR
Autostrada Unirii  licitație oprită de CNAIR

Secțiunea I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului are o lungime de 24,4 km (2,4 km drumuri de legătură), valoarea din SEAP este cuprinsă între 2,9 și 3,4 miliarde lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 luni execuție. Ofertele pot fi depuse până la data de 27 februarie 2023.

Secțiunea III Leghin – Târgu Neamț are o lungime de 30 de kilometri, valoarea din SEAP este de 2,3 miliarde lei, iar termenul de realizare este de 6 luni pentru proiectare și 24 luni execuție. Ofertele pot fi depuse până la data de 28 februarie 2023”, este prevăzut în datele oficiale.

„Obiectul contractului îl reprezintă proiectare și execuție Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț, Sectiunea III Leghin – Târgu Neamț, în conformitate cu prevederile contractului de lucrări”.

În primăvara 2022, Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, prezenta un calendar pentru capetele din A8:

Finalizare A8. CNAIR. Sursa Foto : Ministerul Transporturilor
Finalizare A8. CNAIR. Sursa Foto : Ministerul Transporturilor

Ai mai putea citi: Autostrada Unirii A8 ar putea fi gata mai repede decât credeau românii! Sorin Grindeanu confirmă un nou pas important în proiect

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult