- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Procesul de reorganizare administrativă continuă. Marcel Ciolacu anunță primele desființări de posturi în rândul bugetarilor

16 Feb, 13:00 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu anunță că procesul de reorganizare administrativă continuă. Toate ministerele vor avea o structură mai suplă, cu proceduri care să reducă birocraţia.
Procesul de reorganizare administrativă continuă. Marcel Ciolacu anunță primele desființări de posturi în rândul bugetarilor

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că procesul de reorganizare administrativă continuă cu încă două ministere, mai precis Ministerul Cercetării şi Ministerul Familiei, informează știripesurse.ro.

Marcel Ciolacu anunță că procesul de reorganizare administrativă continuă

Marcel Ciolacu a declarat vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că toate ministerele vor avea o structură mai suplă, cu proceduri care să reducă birocraţia.

„Continuăm procesul de reorganizare a administraţiei centrale şi de reducere a posturilor cu încă două ministere. Este vorba despre Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom ţine de calendarul prevăzut astfel încât la jumătatea anului toate ministerele să aibă o structură mai suplă şi eficientă, cu proceduri care să reducă birocraţia”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ai mai putea fi interesat și de: Ce români vor fi concediați? Sorin Grindeanu, despre marea reorganizare: „E vorba de funcţii de conducere”

Marcel Ciolacu, despre procesul de reorganizare administrativă, sursă: Gov.ro
Marcel Ciolacu, despre procesul de reorganizare administrativă, sursă: Gov.ro

Schimbările care se fac la Ministerul Cercetării

Prin aplicarea prevederilor art. XV din Legea nr.296/2023, cu modificările și completările ulterioare, numărul total al posturilor de demnitate publică aprobate aferente funcțiilor de secretar de stat, consilier de stat, subsecretar de stat, vicepreședinte și al funcțiilor asimilate acestora se reduce până la 1 ianuarie 2024 cu minimum 25%, astfel încât la 11 nivelul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării astfel încât va fi redus 1 post de demnitate publică–subsecretar de stat și se va desființa postul aferent cabinetului acestuia.

Modificările care se fac la Ministerul Familiei

Au fost identificate posturile vacante din cadrul structurii organizatorice a ministerului și care se desființează în baza art. XVII alin. (1) și (2) lit. a) din Legea nr. 296/2023. La data intrării în vigoare a Legii nr. 296/2023, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse avea un număr maxim de 230 de posturi aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 22/2022, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferente cabinetelor acestora din care se desființează un număr de 57 posturi vacante, rezultând un număr maxim de 173 de posturi, exclusiv demnitarii și numărul de posturi aferente cabinetelor acestora.

Totodată, se desființează o funcție vacantă de demnitar, secretar de stat și cele două posturi aferente cabinetului acesteia.

Vezi mai multe știri despre: Se semnează contractul pentru 30 de kilometri din Autostrada Unirii. Marcel Ciolacu face anunțul