- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Producătorii de lapte sunt de acord cu decizia Consiliului Concurenței de a reduce prețurile cu cel puțin 20%. Olympus este prima companie care confirmă inițiativa

27 Apr, 19:22 • Bumbeneci Diana
Producătorul Olympus este de acord cu inițiativa Consiliului Concurenței. Este vorba despre decizia de a reduce cu cel puțin 20% prețul laptelui.
Producătorii de lapte sunt de acord cu decizia Consiliului Concurenței de a reduce prețurile cu cel puțin 20%. Olympus este prima companie care confirmă inițiativa

Fabrica de Lapte Brașov, producătorul local al brandului Olympus, anunță că a participat la dialogul organizat de Consiliul Concurenței pe tema acordului voluntar privind reducerea prețului laptelui de consum. Compania a decis să scadă prețul laptelui pentru 6 luni, potrivit unui comunicat de presă.

Olympus sprijină decizia Consiliului Concurenței

Reprezentanții companiei Olympus  au transmis că această inițiativă este benefică pentru clienții finali și urmează să agreeze cu retailerii implementarea acestui acord voluntar.

Compania rămâne deschisă discuțiilor cu autoritățile pentru a identifica cele mai bune soluții în interesul consumatorilor români și pentru susținerea fermierilor și a pieței laptelui”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Vezi și: Scandal ireal în industria laptelui! Fermierii au deschis război supermarketurilor. „Să menții la raft un preț atât de ridicat este o crimă pentru fermele noastre”

Olympus
Olympus

Încă de acum o săptămână, Consiliul Concurenței a transmis oficial că discută cu firmele care vor să reducă prețul pentru 6 luni. Reducerea de minimum 20% a prețului la raft se va aplica laptelui de proveniență românească care costă în prezent peste 7 lei/litru și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%), mai arată comunicatul citat.

Acordul voluntar între retaileri și procesatori pentru reducerea prețului pentru laptele de consum a fost convenit pentru o perioadă de șase luni . Schimbarea va fi aplicată de la 1 mai, după cum a fost stabilit la întâlnirea din 11 aprilie de la guvern la care au participat premierul Nicolae Ciucă și reprezentanți ai fermierilor, ai procesatorilor din industria alimentară, ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România și ai Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România.

Ai mai putea citi în acest context: Prețul laptelui depășește orice record în România. Un litru de lapte este mai scump decât în Franța, Spania sau Belgia

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult