- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Profesorii anunță condiția pentru care vor renunța la grevă. Salariile trebuie să crească din iunie 2023

01 Jun, 12:01 • Bumbeneci Diana
Oficial! Profesorii au anunțat în această dimineață condiția pentru a renunța la grevă și spun că altfel nu cedează .
Profesorii anunță condiția pentru care vor renunța la grevă. Salariile trebuie să crească din iunie 2023

Mii de profesori au protestat joi în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Cadrele didactice au convenit joi dimineață, de comun acord, să ceară 4.000 de lei pentru debutanți, chiar de luna aceasta. Altfel, nu vor opri greva.

Condițiile impuse de profesori pentru a opri greva

Doar așa vor renunța la grevă. Pe de altă parte, guvernanții spun că oferta făcută ieri este ultima. Oferta pusă pe masă, cea care majora salariile cu 1.000 de lei, a fost refuzată de profesori. Ei au stabilit oferta minimă pe care ar urma să o accepte ca să renunțe la greva generală. Cererea lor se referă la aplicarea legii salarizării din această lună, astfel ca salariul unui profesor debutant să crească la 4.000 de lei de luna aceasta.

Citește și: Ședință de urgență la Guvern. După ce sindicaliștii au respins oferta, Ciucă forțează adaptarea OUG

grevă
grevă

La ora actuală, acest salariu este de 2.500 – 2.600 de lei. Profesorii transmit că nu vor accepta altă ofertă. Executivul le-a propus cadrelor didactice și personalului nedidactic o creștere salarială de 1000 de lei brut, respectiv 400 de lei brut, urmată de o majorare a salariilor etapizată în următorii trei ani, prin viitoarea lege a salarizării. Reprezentanțiilor sindicatelor din Educație au transmis miercuri seară că profesorii care sunt în grevă au decis să continue acțiunea de protest, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, care nu au acceptat oferta salarială a Guvernului.

„Mesajul colegilor care sunt în grevă este clar: Greva continuă! Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație «Spiru Haret», în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu acepte oferta Guvernului. Oferta a fost discutată cu sindicatele teritoriale, care la rândul lor au consultat membrii de sindicat. Majoritatea membrilor de sindicat, care sunt în grevă, a votat pentru continuarea acțiunii de protest”, arată comunicatul semnat de Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și de Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

Vezi și: Ireal! Cât a ajuns să coste în 2023 o pungă de fistic la Carrefour! Din cauza prețului, vânzătorii au pus sistem antifurt pe produse

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult