- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Profesorii refuză categoric oferta Guvernului și continuă greva pe perioadă nelimitată! „Este o ofertă jignitoare”

25 May, 14:10 • Constantin Cristina
Profesorii nici nu au stat pe gânduri prea mult cu privire la oferta Guvernului care prevede acordarea unor carduri de 2.500 de lei.
Profesorii refuză categoric oferta Guvernului și continuă greva pe perioadă nelimitată! „Este o ofertă jignitoare”

Greva din Educație continuă, după ce profesorii au dat cu piciorul la oferta Guvernului care prevedea acordarea unor carduri de 2.500 de lei, în două tranșe, în iunie și octombrie, potrivit antena 3 CNN.

Citește și: Admitere liceu 2023. Ministerul Educației a modificat calendarul. Ce probe sunt vizate

Profesorii refuză categoric oferta Guvernului și continuă greva pe perioadă nelimitată

„Guvernul trebuie să răspundă în fața părinților și elevilor pentru ce urmează”, a declarat joi un lider sindical, la protestul sindicaliștilor din învățământ din Piața Victoriei.

Reprezentanții din învățământ spun că oferta Guvernului este una „jignitoare” și o refuză categoric, fără a sta prea mult pe gânduri.

„Colegii au transmis foarte ferm că atâta timp cât nu va exista o soluție corectă și decentă nu vor renunța la această formă de protest. În acest moment, pe baza actualelor propuneri venite din partea executivului, greva continuă”, a spus un alt lider sindical.

greva profesori
greva profesori

În acest moment, în Piața Victoriei sunt peste 15 mii de angajați din sistemul de învățământ, profesori și spun că merg până în pânzele albe cu acest protest până salariile vor fi mărite.

O altă negociere a avut loc aseară cu reprezentanții Guvernului și cu reprezentanții din Educație. La ora 17:00, când ședința a început, premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu au fost absenți. La ședința sindicatelor au participat ministrul Educației, Ligia Deca, Ministrul Muncii, Marius Budăi, Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, dar și secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu.

„Sperăm ca în urma întâlnirii, pe baza dialogului onest și echitabil, pe baza măsurilor reale pe care le propunem, să avem o înțelegere și să avem încredere unii în alții că acest demers se va încheia cât mai curând”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern.

Din toată această ecuație, elevii sunt cei mai dezavantajați, deoarece pierd timp prețios pentru educația lor, iar examenele care le decid viitor ar putea fi amânate din cauza protestului.

Alte articole: Greva din Învățământ, ziua 4. Profesorii ies în stradă și se gândesc dacă acceptă oferta cardurilor de 2.500 lei