- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo. Cum se prezintă vremea în această săptămână?

16 Nov, 14:17 • Oprea Alina
Prognoza meteo prezintă temperaturi variabile, care anunță toamna. Dacă până acum ne-am bucurat de temperaturi de primăvară, luna noiembrie pare a fi cea care a dat startul vremii reci, de care nu ne puteam lipsi!
Prognoza meteo. Cum se prezintă vremea în această săptămână?

Prognoza meteo începe să capete nuanțe tomnatice. Cerul se prezintă a fi noros, iar temperaturile vor scădea ușor. Luna noiembrie se prezintă a fi cea care a dat stratul toamnei, întrucât toată România s-a bucurat de temperaturi variabile, similare celor de început de primăvară. Totodată, vremea de la munte se prezintă a fi cu viscol și ninsori, zăpada așternândi-se în cele mai multe din zonele de munte.

Citește mai multe despre: Lună cu vreme neobișnuită! A fost actualizată prognoza meteo pe 4 săptămâni

Prognoza meteo pentru această săptămână!

LA NOAPTEȚARĂ

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi trecător ploi slabe, pe alocuri în vestul şi nord-vestul ţãrii. La altitudini în general de peste 1400 m, precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în zona Carpaţilor Meridionali şi în sudul Carpaţilor Occidentali, în special la altitudini mari, iar la viteze mai mici şi pe arii restrânse, şi în vestul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 şi 8 grade. Izolat va fi ceaţã, potrivit celor de la ANM.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã, apropiatã de cea specificã datei, va fi de 2…3 grade, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Prognoza meteo!
Prognoza meteo!

VINERI

ȚARĂ

Cerul se va înnora treptat dinspre vestul-sud-vestul ţãrii, iar ploile se vor extinde şi vor cuprinde ziua îndeosebi jumãtatea sud-vesticã a teritoriului, apoi şi celelalte regiuni. Pe arii restrânse se vor acumula cantitãţi de precipitaţii mai însemnate, peste 20…25 l/mp, iar la munte, în special la altitudini de peste 1400 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificãri la munte, în special în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, cu rafale de 80…90 km/h, visolind ninsoarea şi spulberând zãpada, iar cu viteze mai mici (în general de 45…55 km/h) şi în vest, sud-vest şi nord-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime în general între 2 şi 10 grade. La începutul zilei, izolat va fi ceaţã.

BUCUREȘTI

Valorile termice, îndeosebi cele din timpul nopţii, se vor situa peste cele normale în aceastã perioadã din an, astfel cã maxima va fi de 13…14 grade şi minima de 5…6 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri seara şi noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat.

SAMBĂTĂ

ȚARĂ

Vremea va fi vântoasã în toate regiunile, dar mai ales în cele din jumãtatea de sud-est a teritoriului, precum şi la munte – cu precãdere în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curburã, unde se vor înregistra cele mai mari viteze (local de 65…70 km/h, şi pe arii în general restrânse, de peste 90 km/h). Cerul va avea înnorãri şi vor fi precipitaţii pe arii extinse.

La munte va ninge viscolit, în estul Transilvaniei treptat vor predomina ninsorile, în jumãtatea nordicã a Moldovei la început vor fi precipitaţii mixte, apoi mai ales sub formã de ninsoare, iar în restul regiunilor va ploua, dar trecãtor vor fi şi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare – ziua îndeosebi în sudul Transilvaniei şi în Dealurile de Vest, iar seara şi noaptea în sud-est.

Cantitãţile de precipitaţii vor fi însemnate în jumãtatea de sud-est a teritoriului şi la munte, unde se vor acumula 25…35 l/mp şi izolat peste 50 l/mp, iar stratul de zãpadã nou depus va fi local consistent. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade.

BUCURESTI
Vremea va fi vântoasã, cu rafale în general de 55 km/h. Cerul va fi noros şi va ploua, iar în a doua parte a nopţii, cu o probabilitate destul de mare, trecãtor vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã. Temperatura maximã, mai coborâtã decât în ziua anterioarã, se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 2…3 grade.

DUMINICĂ

ȚARĂ

Vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitaţiilor faţã de intervalul anterior, dar se va menţine vântoasã la munte, cu precãdere în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, precum şi pe litoral, iar ziua local şi în est şi sud-est, şi pe arii mai restrânse în sud-vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri şi precipitaţii slabe. Ziua, pe alocuri, la munte şi în nordul ţãrii va ninge, iar în sud-est va ploua, iar noaptea, în jumãtatea nordicã a teritoriului vor fi precipitaţii sub formã de ninsoare la munte, în Maramureş şi în Moldova, şi mixte în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 1 şi 10 grade, iar cele minime între -6 şi 4 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã va fi de -2…-1 grad, mai scãzutã în zona preorãşeneascã.

Citește mai multe despre: Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru următoarele săptămâni. Iată cum va fi vremea în fiecare regiune din România