- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect inedit în Sectorul 6. Primarul Ciucu a înființat tarabele sociale pentru comercianții ambulanți

24 Apr, 18:33 • Bumbeneci Diana
Tarabe Sociale în Sectorul 6. Primarul Ciucu a ajutat comercianții ambulanți să vândă produsele, după ce aceștia au primit interzis să mai comercializeze la colț de stradă.
Proiect inedit în Sectorul 6. Primarul Ciucu a înființat tarabele sociale pentru comercianții ambulanți

În mai multe piețe din sectorul 6 au fost înființate tarabele sociale, cele pe care producătorii mici pot să le folosească în mod gratuit pentru a-și vinde produsele. Modul în care această idee a fost executată a creat discuții în mediul online referitoare la portretizarea micilor producători, dar și despre atribuirile pe bani ale tarabelor, însă edilul Ciucu a luat această decizie pentru a-i sprijini pe cei care vindeau în stații STB, la colțul străzii, etc.

Tarabe sociale în Sectorul 6

Pentru a descuraja comerțul ilegal, adică vânzarea pe stradă și în locuri neamenajate a fructelor și legumelor, Primăria Sectorului 6 a construit „tarabele sociale” în piețele Orizont, Drumul Taberei II, Veteranilor I și Crângași.

Aceste tarabe, 39 la număr, pot fi ocupate în mod gratuit de cei care fie nu și-au permis să închirieze o tarabă în piață, fie nu au prins loc în urma licitațiilor.

De partea cealaltă, tarifele pentru tarabele din sectorul 6, majorate ultima oară în 2022, pot varia între 15-25 lei/zi şi 550 – 700 lei/lună, utilizarea unei vitrine cu cântar electronic pentru lactate costă 45 de lei pe zi şi 850 de lei/lună, închirierea unei casuțe simple este de 750 lei/lună iar o căsuță dublă de 1.200 lei/lună. La toate acestea se adaugă un loc de parcare pentru biciclete, care e 100 de lei pe an.

„Nu încurajăm comerțul ilegal, dar îi ajutăm pe cei mai oropsiți, care muncesc pământul, să-și vândă roadele.

Nu pe stradă, în praf, ci la tarabele sociale. Sunt 39, în piețele Orizont, Drumul Taberei II, Veteranilor I și Crângași. Locuri unde micii producători pot vinde gratuit. Tarabele sociale sunt inscripționate la #PiațaVeteranilor.”, anunță primarul Ciucu, pe pagina de Facebook a instituției pe care o conduce.
tarabe sociale
tarabe sociale

Tarabele sociale, de mare ajutor pentru români

Potrivit pozelor puse la dispoziție de către primărie cu tarabele din Piața Veteranilor, acestea sunt niște mese galbene, înșirate una după alta, de care atârnă individual o hârtie pe care scrie „tarabă socială”.

Potrivit postării de pe pagina de Facebook a primăriei, tarabele vin în ajutorul „celor mai oropsiți”.

Vezi și: Războiul din Ucraina provoacă schimbări dure. Traficul pe brațul Sulina a ajuns la un record istoric

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult