- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect unic în Europa, realizat de elevii și profesorii români. Comoara culturală a țării noastre se află la doar 2 ore de București

18 May, 18:12 • Fundeanu Madalina
Elevii și profesorii români au cucerit Europa cu un proiect inedit! O adevărată comoară culturală poate fi găsită în Pucioasa, la doar două ore distanță de București.
Proiect unic în Europa, realizat de elevii și profesorii români. Comoara culturală a țării noastre se află la doar 2 ore de București

Există un muzeu inedit în țara noastră, conceput de elevi, sub îndrumarea profesorilor. Este un proiect unic în Europa și poate fi vizitat oricând în cursul săptămânii, conform informațiilor prezentate de Cancan.ro. Iată unde se află exact această locație spectaculoasă!

Elevii și profesorii români au cucerit Europa cu un proiect inedit

În țara noastră există un muzeu unic în toată Europa, care a fost ridicat de eveli, sub îndrumarea profesorilor lor. Este vorba despre o adevărată comoara culturală din România care primește în fiecare zi lucrătoare vizitatorii, cu brațele deschise. Muzeul se află chiar în Pucioasa, la două ore de București de mers cu mașina.

Acest muzeu este spațiu cultural aparte, fiind ridicat exclusiv de elevi și profesori. Mai exact, este vorba despre Muzeul Aviatic „Dumitru Dorin Prunariu”, unde se regăsesc peste 300 de machete de aeronave. Sute de elevi au lucrat la realizarea lor, fiind îndrumați de profesorii Nicolae Diaconescu și Dumitru Sandu.

Ai mai putea fi interesat și de: Locul de poveste din România în care este ascunsă o comoară uriașă. Hoții sunt cei care ar fi dus-o acolo

Muzeul Aviatic din Pucioasa, un proiect unic realizat de elevi
Muzeul Aviatic din Pucioasa, un proiect unic realizat de elevi

Muzeul Aviatic din Pucioasa, comoara culturală din România

De asemenea, în muzeul din Pucioasa se pot vedea și diplome, trofee și insigne din domeniul aviației. Profesorul Diaconescu Dumitru, unul dintre profesorii care au supravegheat și îndrumat elevii, a avut o pasiune aparte față de acest domeniu. După decesul profesorului, moștenirea dăinuie prin cei doi copii ai săi.

Muzeul Aviatic, comoara culturală din România, și-a deschis porțile în anul 1977. Inaugurarea a fost făcută cu mare fast, aflându-se atunci și academicianul Elie Carafoli. Acesta poate fi vizitat de luni până vineri, între orele 08:00 și 16:00. De asemenea, are și o pistă utilizată, uneori, ca heliport.

Potrivit site-ului oficial, în înteriorul Muzeului Aviatic „Dumitru Dorin Prunariu” există și un magazin de suveniruri. Prin urmare, cei care doresc să aibă o amintire în ziua în care au vizitat comoara culturală pot achiziționa diverse obiecte cu caracter aviatic.

Important de menționat este că cei care vor să viziteze muzeul trebuie să respecte un regulament strict. Intrarea se va face pentru minimum 5 persoane și maximum 50. În plus, machetele expuse nu se ating.

Vezi mai multe știri: Stațiunea din România care întrece până și Thailanda! Nu mulți turiști știu unde se află