- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiectul de creștere a salariului minim este în dezbatere publică. Aproape 2 milioane de salariați află ce venituri vor primi pe viitor

21 Sep, 09:29 • Bumbeneci Diana
Proiectul de creştere a salariului minim, pus în dezbatere publică. Anunţul făcut de reprezentanții Ministerului Muncii.
Proiectul de creștere a salariului minim este în dezbatere publică. Aproape 2 milioane de salariați află ce venituri vor primi pe viitor

Vești noi pentru români. Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică proiectul de Hotărâre de Guvern care majorează salariul de bază minim brut pe ţară începând cu 1 octombrie 2023.

Proiectul de creștere a salariului minim este în dezbatere publică

În România beneficiază în prezent de salariul minim brut garantat în plată un număr de circa 1,5 miloane de salariați. Așadar, este vorba despre un procent de aproximativ 28 % din numărul total de salariați activi. De majorarea salariului de bază minim de 3.300 de lei vor beneficia un număr de 1.867.588 salariați, se arată în nota de fundamentare.

Salariu
Salariu

Ai mai putea citi și: Locuințele se scumpesc oficial! Câți bani vor da românii pe case, începând cu 2024

Potrivit notei de fundamentare, proiectul de creştere a salariului minim, „va avea efecte pozitive asupra creșterii economice prin stimularea ocupării, creșterii puterii de cumpărare a salariaților și reducerii muncii la negru”.

Astfel, „începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art.164 alin.(1) din Legea nr.53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se stabileşte în bani, fără a include sporuri şi alte adaosuri, la suma de 3.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,333 ore pe lună, reprezentând 19,96 lei/oră”, se arată în cadrul proiectului de Hotărâre de Guvern pentru creşterea salariului minim.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu face noi declarații cu privire la majorarea prețurilor. „Dacă încercăm să forțăm o creștere nejustificată, nu e nicio problemă, mărim numărul de produse din ordonanță, n-am nicio reținere”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult