- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Protest la Poșta Română! Angajații s-au mobilizat și au ieșit astăzi în fața instituției

21 Aug, 10:43 • Constantin Cristina
Angajații de la Poșta Română au demarat un protest astăzi, la ora 9:00, au ieșit în fața instituției cu un motiv care îi îngrijorează. Cât va dura acțiunea.
Protest la Poșta Română! Angajații s-au mobilizat și au ieșit astăzi în fața instituției

Un miting de protest se desfășoară luni în fața sediului central al Poștei Române. Acțiunea a demarat astăzi, de la ora 9:00 și se așteaptă să dureze 3 ore, potrivit Blocului Național Sindical (BNS).

Citește și: Protest împotriva Guvernului Ciolacu. Angajații din mai multe Agenţii Judeţene de Plăţi amenință că blochează activitatea. „Nu toți bugetarii au salarii nesimțite”

Protest la Poșta Română! Angajații s-au mobilizat și au ieșit astăzi în fața instituției

Protestul are loc ca urmare „a situației economice precare în care se află Compania Națională Poșta Română și a procesului de disponibilizare colectivă anunțat la nivelul acesteia”. De asemenea, premierul Marcel Ciolacu a dispus recent un control la Poșta Română cu privire la „un conflict de muncă”.

Reamintim că directorul general provizoriu al Companiei Naționale Poșta Română a reluat procesul de disponibilizare, iar sute de angajați ai instituției urmează să fie dați afară.  Bogdan Ivan, noul ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării, se opune ca oamenii să fie dați afară.

Ministrul Bogdan Ivan a promis o revoluție la Poșta Română, a purtat negocieri cu reprezentanții sindicatelor, cât și cu cei din conducere. Acesta anticipa o stabilizare a situației, în care prioritățile companiei furnizoare de serviciu poștal universal vor fi plasate în prim-plan.

protest Poșta Română
protest Poșta Română

Cu toate aceste, actualul director al Poștei Române, peste capul ministrului, a luat decizia  să desființeze posturile a 501 angajați. În plus, Valentin Ștefan, directorul de la Poșta Română, a recunoscut că nu a obținut aprobarea sindicatului, care acuză conducerea de lipsa de transparență.

„În ziua audierilor, înainte de învestirea noului Guvern, erau proteste în mai multe locuri din țară cu poștașii. Am spus-o și atunci că primul lucru pe care o să-l fac când ajung la minister va fi să vorbesc cu sindicatele – și asta am și făcut în prima zi de mandat. Am primit solicitări din partea sindicatelor, le-am trimis mai departe managementului Poștei Române, i-am chemat la discuții, le-am cerut o situație la zi a modului în care arată astăzi Poșta Română, le-am cerut o clarificare a situației de conflict cu sindicatele.

În urma numeroaselor plângeri, am dispus misiunea Corpului de Control la nivelul Poștei Române. Aștept rezultatele ca să văd câte din acele acuzații sunt concrete și se justifică, urmând ca în etapa următoare, în funcție de rezultate, să înaintez informațiile către Guvernul României”, a declarat ministrul Bogdan Ivan

Alte articole: Profesorii anunță noi greve și proteste la începutul anului școlar 2023 – 2024. Dascălii cer ce li s-a promis: finalizarea Legii salarizării